Mısır'da Katrani Dağı bölgesindeki açık hava müzesi

Mısır'ın Feyyum kentinde yer alan Katrani Dağı bölgesi, açık hava müzesi olarak 131 yıldır keşif gezilerine ev sahipliği yapıyor.

Katrani Dağı bölgesi, Firavun ve Roma uygarlıkların eserlerinin yanı sıra milyonlarca yıl önce nesli tükenen hayvan türlerin fosillerini barındırıyor. Bölge Balina Vadisi’nden sonra Mısır'ın UNESCO Doğal Miras Listesi'nde ikinci sırada geliyor. Bölgede yer alan Karun Gölü'nün kuzey kesimindeki Taşlaşmış Orman, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Afrika'nın önemli jeolojik bölgelerinden biri olan 34 milyon yaşındaki 110 km² alana sahip Taşlaşmış Orman'da, maymun, fil, yarasa, balina, timsah ve chaetodon balığının ataları, kaya tavşanı gibi kara ve deniz canlıları ve ağaç fosillerinin yanı sıra, 1902 yılında keşfedilen ve gergedana benzer bir iskelet de bulunuyor. Açık hava müzesinde, dünyanın en yaşlı maymun kafatası olan 30 milyon yaşındaki Mısır maymunu Aegyptopithecus 'un kafatası da sergileniyor. Tarihi alan aynı zamanda piramitlerin taşlarını taşımak için kullanılan, insanlığın bildiği en eski döşeli arkeolojik yolu da barındırıyor.

AA Ahmed Sayed
24.07.2024 15:14


Benzer Haberler & Reklamlar