Beşiktaş Anadolu Lisesi'ndeki Murat Bardakçı Kütüphanesi'nin açılış törenine katılan Bakan Özer, tarihçi yazar Murat Bardakçı'ya da isminin kütüphaneye verilmesini kabul etmesinden dolayı teşekkür etti.
Beşiktaş Anadolu Lisesi'ndeki Murat Bardakçı Kütüphanesi törenle açıldı.
Açılış programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kısa bir konser veren İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine teşekkür etti.
Özer, güzel sanatlar liselerindeki birikimleri bir araya getirmek konusunda İstanbul, İstanbul Teknik ve Marmara üniversiteleriyle iş birliği yaptıklarını belirterek bu süreçte büyük bir fark oluşturan İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi'nin performansıyla kültür ortamıyla yüz akı olduğunu söyledi.
Türkiye'nin eskisi gibi olmadığını, eğitim, kültür, sanat ve sağlık gibi alanlarda başarı hikayesi yazdığını ifade eden Özer, bu topraklara, kültüre ve medeniyete ait yeni bir dil inşası yapıldığını, bununla yaşayıp büyümeyenlerin bu dil inşasını anlaması ve empati yapabilmesinin mümkün olmadığını söyledi.
- "Okullarda bağış muhabbetini artık bırakalım"
Tüm okullara temizlik malzemesinden kırtasiye ürünlerine, küçük onarımdan donatımına kadar ihtiyaç duyulan miktarın gönderildiğini dile getiren Özer, "Onun için de il toplantılarında özellikle tüm yönetici arkadaşlarımızdan istirham ettik. Ya şu okul kayıtlarında bağış muhabbetini artık bırakalım. Tüm illerde, İstanbul'da başladık, okul yöneticilerimiz başarılı bir şekilde süreçleri yönetiyor. Çünkü biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu kadar devasa bütçeyle okullarımızın ihtiyacını karşılayamamamız mümkün değil." değerlendirmesini yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Özer, 26 Ekim 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Kütüphanesiz Okul Kalmasın kampanyası'nı başlattıklarını hatırlatarak şöyle konuştu:
"Eğitim sistemimizde 57 bin 108 okulumuz var. 2 ay gibi kısa sürede 16 bin 361 kütüphane kurduk. Yani günlük 272 kütüphane kurduk. 2021 sonu itibarıyla bu ülkede eğitim sisteminde kütüphanesi olmayan okul kalmadı. Bununla yetinmedik, kitap sayısını arttırmak için ciddi bir yatırıma gittik. 26 Ekim 2021 tarihinde tüm okullarımızdaki kitap sayısı 28 milyondu. Öğrenci başına düşen kitap sayısı 1,3'tü. Şu anda 70 milyon kitap var. Yıl sonu itibarıyla 100 milyona çıkartacağız. Yani istiyoruz ki eğitim seviyesindeki kademedeki öğrenciler kendi seviyelerine göre Türkiye'de üretilen tüm metinlere kolay bir şekilde erişebilsinler, yüzleşebilsinler, okuyabilsinler."
Kütüphanelerin 7-24 olması hususuna da değinen Özer, bunun Milli Eğitim Bakanlığının kapsamına girmediğini ancak kütüphanelerin içeriğine katkı vermeye hazır olduklarını kaydetti.
Özer, Murat Bardakçı'ya da isminin kütüphaneye verilmesini kabul etmesinden dolayı teşekkür etti.
Murat Bardakçı bir ilim yuvasının kütüphanesine isminin verilmesinin kendisini mutlu ettiğini ve duygulandırdığını belirterek "Burası 1937'de okul oldu. Daha öncesi var bildiğim kadarıyla, 21. mektep olarak kurulmuş. Rahmetli annemin ilkokula başladığı okulun kütüphanesine isminin verilmesi çok güzel bir duygu." dedi.
Birkaç nesildir Beşiktaş'ta yaşayan ailenin son mensubu olduğunu dile getiren Bardakçı, bilgi kaynağı olan internet sitelerinde hatalar bulunduğunu, her zaman kitaplar ve ansiklopedilerin kaynak olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Bakan Özer, Bardakçı'ya tablo ve MEB arşivlerindeki kendisiyle ilgili belgeleri takdim etti.
Bakan Özer, Bardakçı ve katılımcılar daha sonra kütüphaneyi gezdi.