Sirkeci-Harem Arabalı Vapur Hattı'nın Yenikapı'ya taşınması teklif edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, Sirkeci-Harem Arabalı Vapur Hattı'nın iptal edilerek Yenikapı-Harem Arabalı Vapur Hattı'nın kurulması teklifi, yeniden değerlendirilmek üzere alt komisyona gönderildi. Toplantıda, Türkiye Kart'ın TCDD tarafından işletilen hatlarda kullanılması için verilen ek teklif de gündeme alındı.

UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda, Lojistik Yönetimi ve Terminaller Şube Müdürlüğünün, Sirkeci-Harem Arabalı Vapur Hattı'nın iptal edilerek Yenikapı-Harem Arabalı Vapur Hattı'nın ihdas edilmesi teklifi görüşüldü.

İBB'nin teklifinde, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan Ulaşım Etüt Raporu'na göre, söz konusu hattın bölgeye ek bir trafik yükü getirmeyeceği öne sürüldü.

Teklife ilişkin söz alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel, söz konusu hatla ilgili hazırlanan raporun kimler tarafından nasıl hazırlandığını bilmediklerini ifade etti.

Bakırköy Sahil Yolu'nda akşam trafiğinin çok yoğun olduğunu vurgulayan Yücel, "Biz de bir çalışma yapalım, konuyu tekrar inceleyelim. Çünkü kararı aldıktan sonra dönüş olmuyor." dedi.

Oturumu yöneten Gürkan Akgün de konunun detaylı şekilde incelenmesi için maddenin alt komisyona havale edilmesini teklif etti.

Teklif, oy birliğiyle kabul edildi.

- Türkiye Kart'ın TCDD'ye bağlı hatlarda kullanımı

Toplantıda, Türkiye Kart'ın TCDD tarafından işletilen hatlarda kullanılması için verilen ek teklif de gündeme alındı.

İBB Ulaşım Daire Başkanı Barış Yıldırım, teklifin detaylıca görüşülmesi için alt komisyona havale edilmesini istedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Yücel ise kartın kullanımı için İBB'ye bağlı BELBİM AŞ ile protokol yapıldığını ve çalışmaların sürdüğünü kaydederek, yerli bir kartın hem de TCDD'ye bağlı hatlarda kullanımının tartışılmasını manasız bulduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından ek madde, ilgili kurum ve tüm katılımcılarla görüşülmesi amacıyla oy birliğiyle alt komisyona havale edildi.

Toplantıda, elektrikli skuter faaliyeti gösteren bir firmanın, yazılım kodlarının çalınması nedeniyle Beşiktaş ve Şişli'de bulunan 350 skuterlik izninin iptal talebi ile bir başka firmanın Küçükçekmece, Beylikdüzü ve Avcılar'da faaliyet göstermek için 296 skuterlik teklifleri, oy birliğiyle kabul edildi.


Benzer Haberler & Reklamlar