Konya’daki tarihi ve kültürel mekanları denetleyen Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, restorasyonu devam eden eserler hakkında yetkilerden bilgi aldı.
Tarihte birçok medeniyetin beşiği olan Konya, Selçuklu Dönemi’nde kültürel ve siyasi bir merkez haline gelmiştir. 12’inci ve 13’üncü yüzyıllarda Selçuklu Türklerinin başkenti olan Konya, Selçukluların Asya’dan getirdiği sanatsal öğelerin ve taş işçiliğinin en görkemli eserlerini içinde barındırmaktadır. Bu eserler arasında; Dış Kale, Alaaddin Camii, Sırçalı Medrese, İnce Minareli Medrese ve birçok irili ufaklı camii ve türbe Konya’daki Selçuklu anıtlarının örnekleri arasında yer almaktadır.
Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya’daki tarihi ve kültürel mekanları yerinde inceleyerek, restorasyonu devam eden eserler hakkında yetkilerden bilgi aldı. Vali Toprak, Sahip Ata Cami ve Müzesi, Sırçalı Medrese, İnce Minareli Medrese ve restorasyon çalışması devam eden Karatay Medresesi’nde incelemelerde bulundu. Tümü, Selçuklu dönemi eserleri olan yapıları ilgiyle inceleyen Vali Toprak, kendisine eşlik eden, Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, İl Müzeler Müdürü Ömer Faruk Türkan ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü yetkililerinden de bilgi aldı.