YOCOCU: YOuth in COnservation of CUltural Heritage / Kültürel Mirasın Korunmasında Gençlik

YOCOCU: YOuth in COnservation of CUltural Heritage / Kültürel Mirasın Korunmasında Gençlik

YOCOCU nedir? YOuth in COnservation of CUltural Heritage nedir=

YOCOCU (Açılımı; YOuth in COnservation of CUltural Heritage / Türçe karşılığı; Kültürel Mirası Korumada Gençlik Derneği) Kültürel Mirası Alanında Hizmet Verenleri Buluşturmayı amaçlayan İtalya merkezli uluslararası kurumdur. 

Öğrenciler, profesyoneller, üniversite profesörleri, kültürel miras alanında uzmanlardan oluşan, müzeler, üniversiteler ve diğer kurumlar gibi kültürü üreten, koruyan ve geliştiren kurumlarla yakın işbirliği içinde günlük olarak yan yana çalışan kar amacı gütmeyen bir dernek... 

Kültürel Mirasın Korunmasında Gençlik Derneği; kültürel mirasın korunması alanında uzmanları ve genç profesyonelleri, öğrencileri ve araştırmacıları bir araya getiren bir sosyal tanıtım derneğidir. Roma'da kurulmuştur, ancak daha sonra kültürel mirası koruma ve geliştirme amacı uluslararası alanda da paylaşılmıştır. Böylece derneğin dünyanın farklı ülkelerinde genişlemesine ve faaliyet göstermesine olanak sağlanmıştır.

YOCOCU Misyonunu; "sanatsal mirasın birçok biçimiyle korunmasını ve geliştirilmesini teşvik eder. Gerektiğinde, kültürel mirasın daha sürdürülebilir bir şekilde korunması amacıyla teşhis ve danışmanlık hizmetleri aracılığıyla müdahale eder, yenilikçi geçici çözümler geliştirir. Çok sayıda etkinliği aracılığıyla, alandaki uzmanlar ve genç profesyoneller arasında deneyim ve becerilerin değişimini ve paylaşımını kolaylaştırır, bunların yeni ulusal ve uluslararası eğilimlere göre güncellenmesini teşvik eder." şeklinde açıklamaktadır. 

Derneğin kendi web sitesinde dverdiği bilgilere göre; YOCOCU, etkinlikler ve eğitim faaliyetleri düzenleyerek, çocuklar ve öğrenciler lehine bilimin geliştirilmesi ve teşvik edilmesine kendini adamıştır: amaç, gençler arasında kültürel mirasın korunmasıyla ilgili konularda farkındalık yaratmaktır.

Derneğin vizyonu, "geçmişe bakarak bugünü yaşamak ve geleceği inşa etmek, profesyonellerin deneyiminin ve gençlerin vizyonunun karşılıklı olarak zenginleştirildiği bir gerçekliğin geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. Üyeler, araştırma, yaratıcılık ve yeniliği birleştirerek kültürel mirası geliştirmeyi amaçlayan ortak bir amaç için çalışırlar." şeklinde açıklanmaktadır. 

YOCOCU'NUN DEĞERLERİ
YOCOCU için kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesi, bazı temel boyutları dikkate almak anlamına gelir: araştırma, yaratıcılık, geliştirme, uzmanlık alışverişi ve sürdürülebilirlik. Hedeflerine ulaşırken, kılavuz her zaman hem kültürel miras, hem topluluklar hem de çevre açısından sorumlu davranışın benimsenmesidir.

YOCOCU'NUN HEDEFİ, Hedef her zaman benzersizdir: kültürel miras sektöründe gerçek bir devrim yaratmak.


Benzer Haberler & Reklamlar