Fethiye'de Delbek çalan son 6 kişi kalınca eğitim için kollan sıvandı
Fethiye Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde "Delbek Kültürünü Yaşatma" projesi kapsamında müzik öğretmenleri hem delbek yapmayı hem de çalmayı öğreniyor.
Fethiye Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde "Delbek Kültürünü Yaşatma" projesi kapsamında müzik öğretmenleri hem delbek yapmayı hem de çalmayı öğreniyor.
Bitlis'in Tatvan ilçesinde doğal güzelliğinin yanı sıra bilimsel öneme sahip Nemrut Kalderası'nı da kapsayan Nemrut Jeoparkı'nın Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün Küresel Jeopark Ağı'na dahil edilmesi için bilim kurulu…
Anadolu'da arkeoloji kazılarında bulunan Kibele heykellerinin her iki yanında Jaguar ve aslan bulunması dikkat çekici bir ayrıntıydı. Anadolu'da bir zamanlar sayılarının oldukça fazla olduğu tahmin edilen jaguarların neslinin tükendiği sanılıyordu.…
Bir ara soyunun tükendiği sanılırken yaşayan son üyeleri tespit edilen Karakulak, Hasbenli sığırkuyruğu bitkisi, Çokgözlü Hatay mavisi kelebeği, Harran kertenkelesi ve bozkır kartalı türlerinin acil korumaya alınmasına karar…
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Balkanlar'da cami, köprü, mevlevihane, tekke, türbe, çeşme, hamamların aralarında olduğu Osmanlı döneminden kalma 80’den fazla tarihi eserin tadilat ve restorasyonunu…
Şile Bozgoca Camii Kitabesi'nin anavatanına geri dönüşü, caminin banisi El Hacı İbrahim Zade Hurşit Bey'in torunları tarafından sevinçle karşılandı.
Prof. Dr. Neval Konuk Halaçoğlu'nun dikkati sayesinde, Hollanda'da bir müzayede evinde satışa konulan ve Türkiye'den yasa dışı yollarla çıkarıldığı belirlenen Şile Bozgoca Camii Kitabesi anavatanına geri döndürüldü.
Kırgız Manasçı Rısbai İsakov, Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa'da 124 saat Manas okuyarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi
UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Amasya Harşena Dağı ve Pontus Kral Kaya Mezarları'nın daimi listeye alınabilmesi için Amasya Valiliği tarafından sürdürülen çalışmalar tamamlandı.
Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) Dünya İçin İnanç Girişimi çatısı altında yürütülen, Al Mizan: Dünya Çevre Sözleşmesi, başta Müslüman topluluklar olmak üzere, dünyanın ortak mirası olan doğal kaynaklar ve biyolojik çeşitliliğin korunması ile…
Kapadokya’daki tarihi peyzajı yaralayan yol yapım çalışmalarının yapıldığı bölgede incelemeler yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bir dünya mirası gözlerimizin önünde yok ediliyor. Yaptığımız incelemelerde vahşetin ne…
Karabük'ün Safranbolu ilçesi ile Azerbaycan arasında tarihi yapıların korunması konusunda iş birliği yapılacak
Başkent'te CerModern'de Malatya'daki Arslantepe Höyüğü teması ile başlayan Dünya Kültür Festivali'nin açılışında 30 ülkenin Ankara büyükelçilikleri katıldı.
Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki Hierapolis Antik Kentine 500 metre mesafedeki, Birinci derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde iki tapulu arazinin sit derecesinin düşürülmesi üzerine Mimarlar Odası Denizli Şubesi “Fay hattı yeri değiştirilir gibi…
Yaklaşık 7 yıldır süren Edremit Körfezi Arkeolojik Yüzey Araştırmalarında, karakol yerleşimleri olabilecek kale kalıntıları, Burhaniye'de Neolitik Dönem yerleşimi, Kızıklı ve Börezli köyleri yakınında Sülüklü Çeşme yerleşimi, farklı alanlarda Tunç…
Giresun'da geçmişte otçu göçü denilen yayla göçlerinin yapıldığı, unutulmaya yüz tutmuş patika yollar, gün yüzüne çıkarılarak, yeniden canlandırılıyor.