Türkiyenin Harita Hazinesi: Haritacılık Müzesi
Haritacılık Müzesinde, değişik dönem ve bölgelere ait haritaların yanı sıra harita hazırlanmasında kullanılan ölçme ve kıymetlendirme aletleri sergileniyor
Haritacılık Müzesinde, değişik dönem ve bölgelere ait haritaların yanı sıra harita hazırlanmasında kullanılan ölçme ve kıymetlendirme aletleri sergileniyor
Mardin'de "Valime Mektup Var" projesi kapsamında Vali Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman ile buluşan Dargeçit Ilısu Ortaokulu öğrencileri Mardin Müzesini gezdi.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sanayi, ticaret, turizm, tarih ve gastronomisiyle dikkati çeken Gaziantep'in müzeleri de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.
Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Mardin Gecesi" etkinliği kapsamında müzeyi ziyaret eden Kürt, Türk, Arap ve Süryani kadınlar, müzede sergilenen eserler hakkında bilgi sahibi oldu.
Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve vakıf kültürünün zengin görselleriyle anlatıldığı müze tamamlandı.
Kültür ve inanç turizminin önemli kentlerinden Şanlıurfa gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği müze kompleksi, açıldığı günden beri 300 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.
Müzekart satışı 9 yılda 7 milyon 528 bin 741'e ulaştı. Uygulamaya konulduğu 2008'de 490 bin 59 müzekart satışı yapılırken, geçen yıl bu sayı 896 bin 695'e yükseldi
Samsun Yerel Tarih Grubu Başkanı Emin Kırbıyık, 9 bin 400 tarihi eser sergilenmeyi bekliyor. Yeni müze inşaatı başlamadı. Tarihi eserler yok olabilir, tehlikedeler, uyarısı yaptı
İnsanlık tarihinin bilinen en eski yerleşim alanları arasındaki Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi'nde insanın tarihi 60 bin yıl geriye uzanıyor
Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, 2016'da yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği müze oldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığının ihalesiyle 17 milyon liralık ödenekle 105 dönümlük alanda başlatılan çalışmalar sürüyor. 2013'te başlanan çalışmalarla ayağa kaldırılan Hamidiye Tabyaları'nın restorasyonunda son aşamaya…
Kilise olarak inşa edilen ve Fetih'ten sonra camiye, Cumhuriyet döneminde müzeye dönüştürülen Ayasofya'nın Bizans dönemindeki sesleri dijital ortamda canlandırdı.
Ordu'da restorasyon çalışması biten Kahraman Sağra Konağı, arkeoloji müzesine dönüştürülecek.
Osmanlı'ya sığınan Macar prensinin Tekirdağ'da güvenle yaşadığı ev, Osmanlı'nın güvenilirliği ve misafirperverliğinin sembolü olarak günümüzde müze olarak korunuyor.
Erzurum müzesine yeni bina için arazi tahsisi edilirken, 20 bin eserin de tekrar tasnif edilmesine başlandı.
Tutankamon’un mezarından çıkan 5000 obje ilk kez bir arada sergilenecek.