Bizans Sikkeleri üzerine bir analiz: Kilise'nin görmezden geldiği yıldız
MS 1042’den 1055’e kadar hüküm süren Bizans İmparatoru 10. Konstantin döneminde basılan dört altın Bizans sikkesi üzerine ilginç bir analiz.
MS 1042’den 1055’e kadar hüküm süren Bizans İmparatoru 10. Konstantin döneminde basılan dört altın Bizans sikkesi üzerine ilginç bir analiz.
Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme'de İstanbul Surdışı'nın bilinen ilk yerleşim alanını ortaya çıkaran mozaiklerin bulunduğu yerde keşfedilen ve içinde iki iskelet bulunan lahitten çıkan dokuma parçasının laboratuvar incemeleri tamamlandı. Lahitteki…
Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi romanının 33, 61, 62, 75, 76 ve 77. bölümlerinde geçen eserler, romanla aynı adı taşıyan müzenin yeni eserleri olarak görücüye çıkarken Nobel ödüllü yazar, yazdığı yeni romanın adını da Kağıt Oynayanlar olarak…
Kıbrıs’ın ilk yüzen gemi müzesi olacak TEAL, Denizcilik Tarihi Müzesi’ne dönüştürülmek üzere törenle Girne Limanı’nda inşa edilen özel alana yerleştirildi.
Türkiye'nin sahip olduğu, dünya kültür ve sanat tarihine ışık tutan bu eşsiz eserler arasında lahitler de önemli yer tutuyor. İşte Türkiye müzelerinde sergilenen ve görülmesi gereken ünlü 12 lahit
Bitlis'teki Ahlat Müzesi'nde sergilenen Sultan Alparslan dönemine ait altın sikke, ziyaretçilerden ilgi görüyor. Müze Müdürü Mikail Ercek, Sultan Alparslan dönemine ait altın sikkenin müzede sergilenmesiyle ziyaretçi sayısında artış yaşandığını…
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılına ilişkin "Kültürel Miras İstatistikleri"ni açıkladı.
Rekonstrüksiyonla eski yerinde yeniden inşa edilen, haziresi ve bahçesinde bulunan 118 mezar restore edilen 6 asırlık Haydarhane Camisi'nin açılışına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; Arkeopark olarak adlandırdığı…
Mısır'dan kaçırıldığı tahmin edilen mumyaların iç organlarını muhafaza etmek için kullanılan kanopik denilen bir tür kavanozun kapağı olduğu tespit edilen üstünde Imset’in başının yer aldığı 3.000 yıllık tarih eser, ABD’ye kaçak yollarla sokulmak…
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kaniş/Karum Höyüğü'ndeki arkeoloji kazılarında çıkan eserlerin sergilenmesi için inşa edilecek Kültepe Arkeoloji Müzesi'nin ihalesini yarın gerçekleştireceğini açıkladı.
Prof. Dr. Hasan Fırat Diker, gazetecilerle birlikte Ayasofya'nın gizemli tünellerine indi ve en büyük yer altı yapılarının görüntülenmesine yardımcı oldu. Ayasofya Camisine bağlı en büyük yer altı yapılarından olan tüneller, mahzenler, 3 odalı yer…
Birinci Dünya Savaşı’nda bir Yunan manastırından alınan tarihi yazma, Yunan Ortodoks Kilisesi’ne iade edildi.
Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunda öne çıkan isimlerin bal mumu heykelleri ile Milli Mücadele yıllarına ait bir çok resim ve tablonun yer aldığı 12 katlı "Milli Mücadele 100. Yıl Diorama 1922 Uşak", Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan…
Kültür ve Turizm Bakanlığı izni, İzmir Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) tarafından, Kadifekale bölgesinde yer alan Smyrna Tiyatrosu'ndaki arkeoloji kazılarında "Doğu Vomitoryum" alanında geçen ay bulunan mermer…
Mısır’ın el-Minye kentinin güneyindeki Mısır el-Vusta bölgesinde yer alan yüzlerce yıllık Beni Hasan Mezarlığında dağın içi oyularak odalar şeklinde inşa edilen mezarlarının duvarlarında yer alan renkli tasvirlerin her biri ayrı bir anlama sahip.…
Kıbrıs'ta "Ya Taksim, Ya Ölüm" sloganının atıldığı yıllarda İngiliz yasağına meydan okumak için elde dikilen Türk bayrağı artık müzede. Kıbrıs'ta İngiliz işgalinin yaşandığı yılları yaşayan Amber İbrahimoğlu, vİngiliz sömürgesi döneminde elinde…