Kars'taki Ani Örenyeri'nde yer altındaki kültür hazinelerinin ortaya çıkarılması için 4 farklı noktada yürütülen kazı çalışmalarında 12 farklı üniversiteden sanat tarihçisi, arkeolog, mimar ve restoratörler görev alıyor.
Aydın'ın Germencik ilçesindeki Magnesia Antik Kenti'nde 2021 yılı kazı çalışmaları başladı.
Şanlıurfa'da Neolitik dönemin izlerine rastlanılan Sarayburç Ören Yerinde kazı çalışmaları başladı.
Van'ın Gürpınar ilçesinde 2 bin 500 rakımlı dağda Urartulular'dan itibaren farklı medeniyetler tarafından kullanıldığı belirlenen yeni bir kale kalıntısı bulundu.
Bilimsel ismi Orobanche sideana olan Side Canavar Otu adlı endemik bitki türünü korumak için Side Antik Kenti ören yerinde, turistik amaçlı at binme faaliyetleri ve deve turları yapılması yasaklandı
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Ani Ören Yeri'nde bulunan Ebul Menuçehr Camisi, yapılacak düzenleme ve restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açılacak.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki 9 asırlık Harran Sarayı'nda kazılar, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında da özel izinle…
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Karadeniz'in arkeolojik kazı alanlarından 2 bin 300 yıllık Kurul Kalesi'nde incelemelerde bulundu.
Karaman sınırları içindeki Karadağ'da, "Binbir Kilise" olarak adlandırılan bölgede yer alan Üçkuyu köyünde yaşayan İsa Karalı ve Veysel Özyaşar, tarihi yapıları definecilere karşı koruyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'daki turistik bölgelerden Olimpos'u ziyaret etti, bölgede incelemelerde bulundu.
Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü'nde gün yüzüne çıkardıkları tanrıça heykelinin Eski Tunç Çağı'na ait Anadolu'da bulunan en büyük heykel olduğunu söyledi.
Erzincan'da Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan, günümüze kadar ulaşmış en önemli Urartu şehirlerinden olan 2 bin 900 yıllık Altıntepe Kalesi, bünyesinde barındırdığı tarihi alanda biten kazı çalışmalarının ardından arkeoparka dönüştürülerek ziyarete…
Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle 2010 yılında başlatılan Balatlar Yapı Topluluğu kazısında bugüne kadar gün yüzüne çıkarılan Doğu Roma dönemine ait 1600 yıllık döşeme mozaiklerinin kazı alanında sergilenmesine yönelik restorasyon çalışmaları…
Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde geçmişi 5 bin yıl öncesine uzanan Aizanoi Antik Kenti'ndeki tiyatroda yürütülen çalışmalarda, tiyatroyu inşa eden taş ustalarına loca ayrılarak isimlerinin yazıldığı belirlendi.
Niğde'de Bolkar Dağları'nda bulunan geç Hitit dönemine ait maden ruhsatı kabul edilen 2800 yıllık yazıtın replikası, Niğde Müzesinde sergilenmeye başlandı.
Pagan inanışının merkezi kabul edilen 3 bin yıllık Lagina Hekate Kutsal Alanı'nda yürütülen çalışmalarda, antik dönemde kullanılan tören kapısı düzenleme yapılıyor.