Tarih öncesi yaşamış ve nesli tükenmiş, uçamayan Phorusrhacid türü Terör Kuşu olarak bilinen türe ait bacak kemiğinde nesli tükenmiş bir timsah türü olan Purussaurusa ait diş izlerine rastlandı.
Arjantin'in Santa Cruz eyaletinde keşfedilen, H-henüz iribaş evresinde olmasına rağmen yaklaşık 16 santimetre uzunluğundaki kurbağa yavrusu fosili Jura döneminden kalma ve yaklaşık 161 milyon yıllık.
Dinozorları yok ettiği varsayılan meteordan 200 katı büyük göktaşı 2014'te keşfedilmişti. Bu dev meteorun Dünya’ya yaklaşık 3 milyar yıl önce çarptığı tespit edildi. Göktaşının insanlık tarihindeki en büyük tsunamiyi yarattığı ve okyanusları…
Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde ilk kez dinozor fosili keşfedildiği açıklandı.
Kayseri'de Paleontoloji Müzesi için hazırlıklar sürerken Yamula'dan yüzlerce yeni fosil çıkıyor. Kayseri'de Yamula Barajı çevresinde sürdürülen kazılarda bu yıl 7,5 milyon yıllık olduğu değerlendirilen çok sayıda hayvan fosili çıkarıldı. Fosiller…
Dünya üzerinde daha önce keşfedilen mikroplardan yaklaşık 1,9 milyar yıl daha yaşlı organizmalar Güney Afrika’da keşfedildi. Mikroplar, Dünya yüzeyinin altında magmanın yavaşça soğumasıyla oluşmuş Bushveld Magmatik Kompleksi’nde…
Çankırı'da en eskisi 9 milyon yıl öncesine tarihlendirilen fosillerin bulunduğu Çorakyerler Omurgalı Fosil Lokalitesi'nde paleontologlar sadece büyük parçaları değil en küçük kalıntıları dahi bilimsel yöntemlerle bilgiye dönüştürmeye garet ediyor.…
Çin'in kuzeybatısındaki Şaanşi eyaletinde bulunan bir kireç taşı mağarasında oldukça iyi korunmuş dev panda fosili keşfedildi. Paleontologlar paleolitik çağa tarihlenen fosilin büyük kısmının bulunmasından dolayı seviçli. Dev pandanın kafatası…
Denizli'nin Tavas ilçesindeki fosil yatağında yaklaşık 9 milyon yıl önce yaşayan kılıç dişli kediye ait fosilleşmiş kafatası bulundu. Doç. Dr. Ahmet İhsan Aytek; "Bu yıl en önemli gördüğümüz keşfimiz, daha önceki yıllarda uzun kemiklerini bulduğumuz…
En büyük dinozor ne kadar olabilir sorusuna cevap arandı ve dünyanın en büyük dinozorunun ne kadar büyük olabileceği hesaplandı! Bugüne dek bulunan fosillerin ebatlarının yanı sıra bir canlının hareket kabiliyetini sürdürebilme ve beslenme…
Çankırı'da en eskisi 9 milyon yıl öncesine tarihlendirilen fosillerin bulunduğu Çorakyerler Omurgalı Fosil Lokalitesi'ndeki buluntular, bilim dünyasında dikkatleri üzerine çekiyor. Bu yıl Çin'den ve Slovakya'dan bilim insanlarının Çorakyerler'e…
Dünyada yaşamın 635 milyon yıl önce Ediacaran Okyanusu'nda ekolojik baskınlığa ulaşan büyük boyutlu çok hücreli organizmaların ortaya çıkışı ile başladığı varsayılıyordu ancak bir grup bilim insanı yeni kanıtlara göre yaklaşık 2100 milyon yıl önce…
Güney Afrika ülkesi Zimbabwe'deki Kariba Gölü kıyısında bulunan Geç Triyas döneminden kalma fosillerin, yeni bir dinozor türüne ait olduğu tespit edildi.
Yeni türlerden birini ekidnapus (opalios splendens) olarak adlandıran bilim insanları, türün genel anatomisinin ornitorenkleri andırdığını ancak çene ve burun özelliklerinin kısa gagalı dikenli karıncayiyenler gibi olduğuna dikkat çekti.…
Avustralya'da en yaşlısı 5 milyon yıl önce, en genci 40 bin yıl önce yaşamış ve nesilleri tükenmiş 3 yeni kanguru türü keşfedildi.
Aralarında davranış bilimci, paleontolog ve nörologların bulunduğu uluslararası araştırma heyetinin vardığı ortak karara göre; tyrannosaurus rex (T-rex) türü dinozorlar pek de zeki değillerdi. Eldeki verilere göre; T-rex'in iri cüsseine rağmen timsah…