Denisovan anatomik profili araştırıldı. Altay İnsanı neye benziyordu, Denisovanların yüzü nasıldı sorularına kısmi de olsa cevap veren araştırmanın yöntemi bir hayli eleştiri aldı. Ancak araştırma ekibi eleştirileri çok önemsemiyor ve meçhul bir…
Cebelitarık’taki bir mağarada bulunan Anadolu kökenli 7.500 yıllık bir kadının yüzü yeniden canlandırıldı. Kadının genlerinin \%10'u yerel avcı toplayıcı, \%90'ı ise Anadolu kökenli olduğunu gösteriyordu.
Kafatası şekillendirme uygulaması ile Roma İmparatorluğu’nun çöküşü arasında bir ilişki olup olmadığını genomik bir araştırma ile incelendi
Kayseri'de Taşhan bölgesinde bulunan, yaklaşık 7,5 milyon yıl öncesi fillerin atası Choerolophodon'a ait olduğu belirtilen fosil, alçı ceket yöntemiyle bilim merkezine taşındı.
Çankır'daki Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi kazılarında bulunan fosiller, müzelere hazırlanıyor, temzileniyor, onarılıyor, tasnifleniyor ve türlerine göre ayırılıp, sergilenmeye hazır hale getiriliyor.
Kayseri'deki kazılarda ortaya çıkarılan milyonlarca yıllık fil, gergedan, mamut ve zürafa fosillerinin sergilenmesi için doğa müzesi inşa edilmesi planlanıyor.
Bursa'nın İznik ilçesinde, incelemelerde bulunan Türk bilim insanları, milyonlarca yıl önce denizlerde yaşayan mikroorganizmalara ait fosil kalıntılarına rastladı.
Yaklaşık sekiz metre boyunda olduğu tahmin edilen ve 72 milyon yıl önce Japonya topraklarında yaşayan otobur türe Kamuysaurus japonicus ismi verildi.
Moğolistan’daki Tolbor Vadisinde bulunan taş aletler, insan türünün Avrasya bozkırına en az 45.000 yıl önce ulaştığını gösteriyor.
Etiyopya’da neredeyse bütün halde bulunan 3.8 milyon yıllık Australopithecus Anamensis kafatası, bu primat insanımsı maymun türünün, medyada Lucy adıyla meşhur Australopithecus afarensis ile aynı çağda yaşadığını gösteriyor.
Kayseri'de Choerolophodon cinsine ait tek parça halinde bulunan 7,5 milyon yıllık soyu tükenmiş fil fosili, basına ve kamuoyuna tanıtıldı. Fosilin Choerolophodon türüne ait, bugüne dek bu kadar iyi korunmuş dünyada tek örnek olduğuna dikkat çekildi.…
Kayseri'nin Taşhan mevkisindeki fosil yatağında süren kazılar sırasında 7,5 milyon yıllık tek parça halinde Choerolophodon cinsi soyu tükenmiş tarih öncesi fil fosili bulunduğu açıklandı.
Zagros Dağları’nda yaklaşık 70.000 ila 40.000 yıl önce Neandertallerin dolaştığı ortaya çıktı.
Adıyaman'ın Tut ilçesindeki Hacı Muhammet Dağı'nın 1700 rakımlı bölgesinde, yaklaşık 4 hektarlık bölümde milyonlarca yıllık olduğu değerlendirilen fosiller tespit edildi.
2.750 yıllık mezarlıktan arkeologların çıkardığı iskeletler üzerinde Urartuların yaş ortalamasının 25 ile 35 olduğu tespit edildi. Urartuların kısa ömürlü olmasının nedenleri için gözler laboratuvarlara çevrildi.
Günümüzde en büyük penguenleri İmparator Penguenler ve boyları yaklaşık 1,2 metre. 56 milyon yıl önce Paleosen Çağı'nda yaşayan crossvallia pengueni ise yaklaşık yarı metre daha uzun ve ortalama bir insanın boyundaydı.