Japonya'da bulunan fosilden yeni bir dinozor türü keşfedildi
Yaklaşık sekiz metre boyunda olduğu tahmin edilen ve 72 milyon yıl önce Japonya topraklarında yaşayan otobur türe Kamuysaurus japonicus ismi verildi.
Yaklaşık sekiz metre boyunda olduğu tahmin edilen ve 72 milyon yıl önce Japonya topraklarında yaşayan otobur türe Kamuysaurus japonicus ismi verildi.
Moğolistan’daki Tolbor Vadisinde bulunan taş aletler, insan türünün Avrasya bozkırına en az 45.000 yıl önce ulaştığını gösteriyor.
Etiyopya’da neredeyse bütün halde bulunan 3.8 milyon yıllık Australopithecus Anamensis kafatası, bu primat insanımsı maymun türünün, medyada Lucy adıyla meşhur Australopithecus afarensis ile aynı çağda yaşadığını gösteriyor.
Kayseri'de Choerolophodon cinsine ait tek parça halinde bulunan 7,5 milyon yıllık soyu tükenmiş fil fosili, basına ve kamuoyuna tanıtıldı. Fosilin Choerolophodon türüne ait, bugüne dek bu kadar iyi korunmuş dünyada tek örnek olduğuna dikkat çekildi.…
Kayseri'nin Taşhan mevkisindeki fosil yatağında süren kazılar sırasında 7,5 milyon yıllık tek parça halinde Choerolophodon cinsi soyu tükenmiş tarih öncesi fil fosili bulunduğu açıklandı.
Zagros Dağları’nda yaklaşık 70.000 ila 40.000 yıl önce Neandertallerin dolaştığı ortaya çıktı.
Adıyaman'ın Tut ilçesindeki Hacı Muhammet Dağı'nın 1700 rakımlı bölgesinde, yaklaşık 4 hektarlık bölümde milyonlarca yıllık olduğu değerlendirilen fosiller tespit edildi.
2.750 yıllık mezarlıktan arkeologların çıkardığı iskeletler üzerinde Urartuların yaş ortalamasının 25 ile 35 olduğu tespit edildi. Urartuların kısa ömürlü olmasının nedenleri için gözler laboratuvarlara çevrildi.
Günümüzde en büyük penguenleri İmparator Penguenler ve boyları yaklaşık 1,2 metre. 56 milyon yıl önce Paleosen Çağı'nda yaşayan crossvallia pengueni ise yaklaşık yarı metre daha uzun ve ortalama bir insanın boyundaydı.
Çankırı'daki Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesinde bu yıl yürütülen kazı çalışmalarında, 8,5 milyon yıllık deve kuşu yumurtasına ait kabuk parçası bulundu. Laboratuvarda temizlenen fosil, kırık noktalardan birleştirip bilimsel çalışma için uygun…
Bugün bazı insanların soyu tükenmiş Neandertallerle belirli DNA parçalarını paylaşıyor olmaları, mutlaka bir melezleşmenin gerçekleştiği anlamına gelir mi? Bilimsel bulguların, muhtemel bulgu ya da başlangıç bulgusu olduğu gerçeği göz ardı edilip,…
Dünyanın en büyük papağanının kalıntıları bulundu. Herkül adı verilen dev papağanın yaklaşık bir metre boyunda ve 7 kilo ağırlığında olduğu tahmin ediliyor.
Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde, TOKİ arazisinde konut alanı için başlatılan kazı sırasında fark edilen ve milyonlarca yıl öncesine dayandığı belirtilen fosiller gün yüzüne çıkartılıyor.
Paleontologlar, düpedüz manzarada saklandığını söyledikleri yeni bir dinozor türü keşfettiler. Çünkü yeni bir tür olduğu tespit edilen dinozorın fosilleri, yaklaşık 30 yıldır Güney Afrika'daki müzede sergileniyordu.
Peru'daki Amazon Ormanlarından yeni bir maymun türüne ait olduğu tespit edilen dünyanın en küçük maymun fosili bulundu.
Hirfanlı Baraj Gölü'nün Kırşehir kıyılarındaki Kurutlu'daki fosil yatağında devam eden kurtarma kazılarında, Anadolu'da "Üst Miyosen" dönemine tarihlenen fil, zürafa, primat, maymun, gergedan, at ve kedi kemiklerinin de aralarında olduğu 2 bine…