Çankırı'daki Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesinde bu yıl yürütülen kazı çalışmalarında, 8,5 milyon yıllık deve kuşu yumurtasına ait kabuk parçası bulundu. Laboratuvarda temizlenen fosil, kırık noktalardan birleştirip bilimsel çalışma için uygun…
Bugün bazı insanların soyu tükenmiş Neandertallerle belirli DNA parçalarını paylaşıyor olmaları, mutlaka bir melezleşmenin gerçekleştiği anlamına gelir mi? Bilimsel bulguların, muhtemel bulgu ya da başlangıç bulgusu olduğu gerçeği göz ardı edilip,…
Dünyanın en büyük papağanının kalıntıları bulundu. Herkül adı verilen dev papağanın yaklaşık bir metre boyunda ve 7 kilo ağırlığında olduğu tahmin ediliyor.
Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde, TOKİ arazisinde konut alanı için başlatılan kazı sırasında fark edilen ve milyonlarca yıl öncesine dayandığı belirtilen fosiller gün yüzüne çıkartılıyor.
Paleontologlar, düpedüz manzarada saklandığını söyledikleri yeni bir dinozor türü keşfettiler. Çünkü yeni bir tür olduğu tespit edilen dinozorın fosilleri, yaklaşık 30 yıldır Güney Afrika'daki müzede sergileniyordu.
Peru'daki Amazon Ormanlarından yeni bir maymun türüne ait olduğu tespit edilen dünyanın en küçük maymun fosili bulundu.
Hirfanlı Baraj Gölü'nün Kırşehir kıyılarındaki Kurutlu'daki fosil yatağında devam eden kurtarma kazılarında, Anadolu'da "Üst Miyosen" dönemine tarihlenen fil, zürafa, primat, maymun, gergedan, at ve kedi kemiklerinin de aralarında olduğu 2 bine…
İsviçre'de bulunan Triasik devrinden kalma iyi korunmuş fosillerin, yeni bir dinozor türüne ait olduğu tespit edildi. Paleontologlar, İsviçre'nin Frick kasabasında 13 yıl önce bulunan fosillerden tespit edilen yeni dinozor türüne Notatesseraeraptor…
Üst Paleolitik dönemde Romanya'da Cioclovina insanları arasında işlenen bir cinayetin anatomisi: Analizler maktüle bir sopayla ölümcül şekilde art arda vurulduğunu gösteriyor. Kafasına birbirini izleyen iki şiddetli darbe alan kurbanın, yere düşmeden…
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yamula Barajı yakınındaki Taşhan Mahallesi'nde, daha önce bir çobanın bulduğu fosilden yola çıkılarak sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarında, 7,5 milyon yıllık zürafa fosiline rastlandığını…
Görünüş olarak modern devekuşlarına benzeyen ve fil kuşundan çok daha hızlı koşabilen Pachystruthio dmanisensis türü hayvanın Avrupa’ya Güney Kafkasya ve Anadolu üzerinden göçmüş olabileceği tahmin ediliyor.
Lethbridge yakınlarındaki maden ocağında çalışan işçiler, kaya kütlesinin içine sıkışmış halde, mosazor denilen bir deniz canlısına ait fosil keşfettiler. Mosasaur, Jurassic World filminde 'Denizin T-rex'i olarak tanımlanmıştı.…
ABD'nin Kolorado eyâletinin başkenti Denver'de Highlands Ranch'te emekliler için huzurevi yapılması amaçlanan inşaat sahasında, yaklaşık 65 milyon yıllık fosiller bulundu. Denver Doğa ve Bilim Müzesi'nden uzmanlar, Kretase Dönemi'ne kadar uzanan…
259 Balığın hepsinin aynı anda nasıl öldüğünü izah etmek kolay etmek değil ama inanılması güç şekilde aynı yöne giden balık sürüsü olabileceğinin kanıtı. Yüzlerce balığı yüzerken fosilleştiren taş levha üzerinde yapılan araştırmalar, balık…
Büyük şehir olmak kuşkusuz ki küçük yerleşim alanlarına göre önemli avantajlar sağlamaktadır. Ancak şehirde yaşam koşulları ister istemez hayatın akışını değiştiriyor ve çeşitli sıkıntılara yol açıyor. 9 bin yıl önce neolitik çağda büyük şehir…
Mezozoik Çağ’da yaşadığı bilinen Nesli tükenmiş uçan sürüngenlerden Pterozor'un doğdukları andan uçma kabiliyetine sahip olduğu ortaya çıkarıldı. Bilim iddia doğru ise Pterozorlar, günümüze kadar doğduktan sonra uçabilen tek omurgalı canlı olma…