Kanada'nın Alberta eyaletine bağlı Baffin Adası'nda küresel ısınmaya bağlı olarak eriyen buzul bölgelerinde araştırma yapan bilim insanları 40 bin yıl öncesine ait bitki fosilleri buldu.
Arkeoloji alanında adından her geçen gün daha fazla söz ettiren Yapay Zeka, kullandığı algoritma ile melez insansı türü algılamayı başardı. Yapay zeka genleri tararken Neandertal ve Altay İnsanı olarak da adlandırılan Denisovan melezi insansı türün…
Bir zamanlar Neandertallerin sadece yakın mesafeden avlanabileceğini düşünen bilim insanları, şimdi uzak mesafelerden de avlanmış olabileceklerini savunuyor. Yeni arkeolojik çalışma, Neandertallerin avlanırken 20 metreye kadar isabetli mızrak…
Antalya'nın kuzeyindeki Geyik Dağlarında yürüyüşe çıkan Konyalı Hasan Hüseyin Kahrıman, kireç taşlarında bulduğu fosil kabuklarını Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sacit Özer'e gönderdi. İkilinin irtibatı…
Eretmorhipis carrolldongi, bundan 250 milyon yıl önce şimdi Çin’in bulunduğu alandaki sığ denizlerde yüzen geçen ve avlarını gagasıyla değerek bulan bir canlı çeşidiydi.
Bugün Polonya'nın bulunduğu topraklara yaklaşık 25.000 yıl önce buzul çağı avcılarının mızrakla dev bir mamutu avladığı keşfedildi. Mamutun kaburgasına gömülü bulunan mızrak Avrupa’daki buzul çağı insanlarının dev canlıları avlamak için silah…
Tarih öncesi dönemlerde canlıların nasıl hareket ettiklerini merak eden bilim insanları, 290 milyon yıllık bir sürüngen fosilinden faydalanarak robot üretti.
Bronz çağında Moğolistan topraklarında yaşayanlar oldukça sağlıklıydı, en büyük sağlık problaerıi attan düşerek burunlarını, kaburga kemiklerini ve bacaklarını kırmalarıydı.
Bir Ortaçağ rahibesinin diş fosilinde keşfedilen lacivert boya pigmenti, tarihsel kitap üretimine dair tarihi varsayımları değiştirebilir. Kadınlar Manastırındaki bir rahibenin diş fosilinde bulunan pigment, ortaçağda yalnız erkeklerin kitap yazıcısı…
Arkeolojik Bilimler Dergisinde sonuçları yayınlanan paleoekoloji araştırmasına göre; İnka İmparatorluğu’nun yükselişi ve düşüşü de dahil olmak üzere, nüfus artışları ile büyük tarihi olayları, lama dışkısında yaşayan oribatid akar kurtçuğu ve…
Geri dönüşüm, temel ekonomik uygulama olarak, Bronz Çağında uygulandı.
Güney Amerika'da yaşadığı saptanan soyu tükenmiş Morenelaphus türü geyik cinsine ait bugüne kadar ulaşılabilen en sağlam iskelet parçası keşfedildi.
Dünyanın bilinen en eski çiçeğinin, 174 milyon yıl önce yaprak açtığı ortaya çıktı.
En az 2 ila 9 milyon yıl önce yaşadıkları tahmin edilen 14 farklı hayvan türüne ait fosil bulunan Denizli'de paleoantropolog, paleontolog ve jeologlar gelecek yıl 65 milyon önce yaşayan dinozorlara ait izleri araştıracak.
İnsanımsı bir maymun türü olarak tanımlanan Australopithecus familyasına ait olduğu iddia edilen ünlü The Little Foot (Küçük Ayak) fosilinin kafatası, CT yöntemiyle tarandı ve beyni yapay olarak şekillendirildi. Yaratığın beyninin kısmen insan…
Açığa çıkarılabilmesi için Patagonya gölünün sularının bir kısmı boşaltılan ve dört ton kaya kaldırılan Pleziyozor fosilinin kopyası çıkarılarak sergilenmeye başlandı.