Nanjinganthus dünyanın bilinen en eski çiçeği çıktı
Dünyanın bilinen en eski çiçeğinin, 174 milyon yıl önce yaprak açtığı ortaya çıktı.
Dünyanın bilinen en eski çiçeğinin, 174 milyon yıl önce yaprak açtığı ortaya çıktı.
En az 2 ila 9 milyon yıl önce yaşadıkları tahmin edilen 14 farklı hayvan türüne ait fosil bulunan Denizli'de paleoantropolog, paleontolog ve jeologlar gelecek yıl 65 milyon önce yaşayan dinozorlara ait izleri araştıracak.
İnsanımsı bir maymun türü olarak tanımlanan Australopithecus familyasına ait olduğu iddia edilen ünlü The Little Foot (Küçük Ayak) fosilinin kafatası, CT yöntemiyle tarandı ve beyni yapay olarak şekillendirildi. Yaratığın beyninin kısmen insan…
Açığa çıkarılabilmesi için Patagonya gölünün sularının bir kısmı boşaltılan ve dört ton kaya kaldırılan Pleziyozor fosilinin kopyası çıkarılarak sergilenmeye başlandı.
Lorraine Boissoneault, SmithsonianMag için kaleme aldığı analizde eğer araştırmacılar bulunan kafatasının önemini daha önce anlayabilseydi, bugün Neandertallere Cebelitarıklılar veya ‘ Cebelitarikiler diyebilirdik diyerek, Neandertalin tanım sürecini…
'Keseli Aslan'a ait olduğu saptanan iskeletin parçaları tamamlandı ve hayvanın varlığı keşfedildikten yaklaşık 160 yıl sonra neye benzediği tahmin edilebildi. Yeni fosil buluntuları eski çağ avcısının biyolojisi ve davranışları hakkında fikir…
Polonya'da arkeologların ilk bulduğunda yamyamlık olarak yorumladığı parçalanmış kafatası bir maktüle ait çıktı. 8 bin yıllık cinayet deliline göre maktül korkunç bir cinayete kurban gitmiş.
Ortaçağ'da Avrupa'yı perişan eden veba salgınlarının tarih öncesinde de Avrupalı yerleşimcileri tehdit ettiği anlaşıldı. Prehistorik veba salgınının izleri İsveç’teki 5.000 yıllık bir mezarda bulundu. Neolitik çağ çiftçisini öldüren veba mikrobu…
Ulyanovsk'un Slantsevy Rudnik köyünde Volga Nehri kıyısında bulunan yaklaşık 130 milyon yıllık 7 omurga kemiği fosilinin sauropoda ailesinden yeni bir dinozor türüne ait olduğu tespit edildi. Yeni türe Volgatitan simbirskiensis adı verildi.…
Çin'in Sıçuan eyaletindeki maden alanında dinozor ayak izleri bulundu. Bazı izlerin yeni dinozor türlerine ait olduğu, ayak izlerine göre toynak sayısının 2 ile 5 arasında değiştiği belirtildi.
Polonyalı arkeolog vepaleontologlar, fil boyutlarında ortalama 10 ton ağırlığında dicynodont hayvanına ait fosil buldu.
Max Planck İnsan Tarihi Bilimi Enstitüsü Arkeoloji Departmanı araştırmacıları günümüzdeki aşırı kurak ve yaşaması zor iklimine sahip Arap Yarımadası'nın Afrika'dan ilk insansıların göç ettiği zamanlarda yemyeşil olduğunu savundular.…
300 milyon yıllık kayalarda bulunan fosil bir dinozora çok benzemesine rağmen dinozor değil. Yeryüzündeki ilk memelimsilerden Pelikozor ailesine mensup olduğu tespit edilen Gordodon kraineri adlı canlı, otobur sürüngenlerin şu ana kadar tespit…
Brezilya'da bulunan fosiller üzerinde çalışan paleontologlar yaklaşık 225 milyon yıl önce yaşamış bir dinozor türü keşfettiler. Yeni tür, uzun boyunları ile ünlü sauropod dinozorlarının da içinde olduğu Sauropodomorpha ailesine mensup. Ailenin en…
İzmir-Manisa kara yolu Sabuncubeli mevkiinde 19 yıl önce yapılan jeoloji çalışmalarında toplanan tortul kaya örnekleri arasında bulunan 20 milyon yıllık diş fosilinin paleontoloji laboratuvarlarında yapılan inceleme sonucu kedigillerden bir türe ait…
Dünyanın en küçük dinozor ayak izleri Güney Kore'de bulundu. 110 milyon yıllık bir santimetrelik dinozor ayak izlerinin kanatlı ve yırtıcı bir türe ait olduğu saptandı. İzlerin farklı bir dinozor türüne mi yoksa bilinen dinozor türlerinden birinin…