Çankırı'da 8,5 milyon yıllık Gergedan kafatası bulundu
Çankırı'da Prof. Dr. Ayla Sevim Erol başkanlığında gerçekleşen Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesinde bu yıl yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarında yaklaşık 140 fosil bulunduğu açıklandı.
Çankırı'da Prof. Dr. Ayla Sevim Erol başkanlığında gerçekleşen Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesinde bu yıl yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarında yaklaşık 140 fosil bulunduğu açıklandı.
Cezayir'de arkeolojik kazılarda bulunan 3 milyon yıllık nesli tükenmiş fil türüne ait kemik parçaları kamuoyuna tanıtıldı.
Yaklaşık 200 milyon yıl önce Triyasik dönemde Utah çöllerinin üzerinde, 4'ü zehirli 110 dişe sahip timsahı andıran uçan dinozor türü ortalama 1.5 metrelik kanatlarıyla avlayacak canlılar arıyordu. Paleontologlar, yakaladığı avı saklamak için pelikan…
Dinozorlar 65-70 milyon yıl önce Alaska'yı Kuzey Amerika ile Asya arasında adeta otoban gibi kullanmışlar.
Sibirya'nın Yakutistan topraklarına 40 bin yıllık olduğu tahmin edilen, beden etleri, yelesi, kuyruğu ve iç organları ile sapasağlam halde tay fosili bulundu. Bilim adamları, at yavrusunun yaklaşık 3 aylık olduğunu belirtiyorlar.
Şili'de bulunan İnka mezarlarındaki ölümcül giysilerin neden zehirle madde ile boyandığını araştıran arkeologlara göre en muhtemel olasılık, mezar soyguncularına engel olabilmek.
Avustralyalı bilim adamları, Victoria eyaletindeki sahillerinde 25 milyon yıl önce yaşamış 9 metrelik dev köpek balığına ait dişler bulunduğunu açıkladı.
Endonezya’daki Flores adasında yaşayan Pigmeler ile on binlerce yıl önce orada yaşayan hobbitler olarak ünlenmiş Homo Floresiensis insansı türüyle arasında genetik bağ bulunamadı.
İngiltere'de 140 milyon yıl öncesine ait dinozor ayak izleri bulundu.
Yakutistan'da bir sincap yuvasında diğeri ise Alazeya Nehri yakınlarında keşfedilen iki donmuş solucan yeniden hayata döndürüldü.
Çin'de bulunan 174 milyon yıllık dinozor fosilinin yeni bir türe ait olduğu bildirildi
Teksas'ta yapılan arkeoloji kazılarında yeni bulunan yaklaşık 150 bin civarında taş aletler, kıtada insan yerleşiminin sanılandan en az 3 bin yıl daha eski olduğunu gösteriyor.
Yaklaşık 10.000 yıl gömülü kalmasına rağmen arkeolojik alanlarda bulunan kaplarda sıkışıp kalan organik gıda bileşiklerinin kimyasal analizi yapıldı ve bir dizi çanak çömleğin kullanım amacı belirlendi.
Bilinen en yetenekli insansı tür olan Neandertaller ateşi kullanmayı biliyorlardı. Ancak onların ateş yakamadıkları bilinmiyor. Araştırmacılar deneysel arkeoloji yöntemi ile onların 50 bin yıl önce ateş yakabilecek donanıma sahip olduğunu…
Myanmar'da, 99 milyon yıl öncesine ait yılan yavrusu fosili bulundu. Yılan yavrusu fosilinin çevresini saran kehribar sayesinde bugüne dek korunduğu belirtildi.
Alper Düşünceli adlı çiftçi, Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde tarla sürerken filgiller ailesinden bir hayvana ait olduğu tahmin edilen üzierinde dişler bulunan çene kemiği fosili buldu.