Bilinen en yetenekli insansı tür olan Neandertaller ateşi kullanmayı biliyorlardı. Ancak onların ateş yakamadıkları bilinmiyor. Araştırmacılar deneysel arkeoloji yöntemi ile onların 50 bin yıl önce ateş yakabilecek donanıma sahip olduğunu…
Myanmar'da, 99 milyon yıl öncesine ait yılan yavrusu fosili bulundu. Yılan yavrusu fosilinin çevresini saran kehribar sayesinde bugüne dek korunduğu belirtildi.
Alper Düşünceli adlı çiftçi, Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde tarla sürerken filgiller ailesinden bir hayvana ait olduğu tahmin edilen üzierinde dişler bulunan çene kemiği fosili buldu.
Çin'de yaklaşık 2,12 milyon yıllık, insansılar tarafından yontulduğu tahmin edilen, Afrika dışında bulunmuş en eski taş aletler keşfedildi. Aletler eğer gerçekten insansıların elinden çıktıysa 'insanlığın tarihi' açısından büyük önem arz ediyor.…
Kırım kırsalındaki en büyük mağarada mamut fosillerine rastlandı.
Arjantin'de arkeologlar tarafından bulunan ve en az 200 milyon yılllık olduğu tahmin edilen dinozor fosili, dev dinozor türlerinin sanılandan en az 30 milyon daha önce tarih sahnesine çıktığını gösteriyor.
Moğolistan'da 35 bilim adamı, gelişmiş haritalama teknolojisi kullanarak dinozor fosillerini analiz etti ve 3 yeni dinozor türü tespit etmeyi başardı.
Timsahtan farksız görünen bir hayvan, timsah değilse ne olabilir? Günümüzde nehirlerde yaşayan Gharial cinsi timsah ile nesli tükenen Thoracosaurus benzer özelliklerinden dolayı akraba sanılıyordu ama genetik açıdan çok farklı türler oldukları…
En erkeni neolitik çağda kazınmış resimlerde; keçiler, maymunlar, köpekler, kaplanlar, leoparlar, develer, boğalar, filler ve atlar, boğalar, deve ve atlar üzerinde binici sahneleri, ok-yaylı av sahneleri, kılıçlı ve hançerli insan figürleri yer…
Araştırmaya göre; dört milyon yıllık Australopithecus insansı türünün kafatası fosili, kemiklerinin yapısı, Homo Sapiens ile benzerlikler gösterdi. Kafatasının diğer insansılardan daha fazla insana benzeyen süngersi kemiklere sahip olduğu tespit…
Şinhua ajansının haberine göre, Çongçing bölgesinde yaşayan çiftçi Liu Çangyu'nun tarlada bulduğu kaplumbağa kabuğu şeklindeki kayanın fosil olduu anlaşıldı.
Çin'de hangi canlı türüne dahil edileceği anlaşılamayan, yaklaşık 50 santimetrelik, vücudunda deri olmayan, sümgerimsi yapıya sahip olduğu düşünülen, tuhaf balon şekilli bir yaratık fosili keşfedildi
70-75 milyon yıl önce İtalya'nın Puglia kentinin sığ sularında ölerek, yumuşak dokularıyla birlikte fosilleşmiş Primitivus manduriensis adı yeni keşfedilen deniz kertenkelesi türü, akrabalarına göre daha geç türemiş görünüyor.…
Jurassic Park neticede belgesel değil, kurgu senaryo. Yine de paleontologlar filmin Tyrannosaurus Rex'i yanlış tanıtmasından şikayetçi. Araştırmalar alt damağına bağlı olduğundan birçok dinozorun dilini sallayamadığını belirtiyorlar. T-Rex de dil…
Çin'de günümüzde soyu tükenmiş bir dev panda cinsinin 22 bin yıllık fosil kalıntısı bulundu.
Avustralya'da, yeryüzündeki ilk kompleks hayvan organizmalarını barındıran fosil yatağında iki yeni türe ait fosiller keşfedildi.