Yeni türe Acantholipan gonzalezi adı verildi. İsim, omurga anlamına gelen Antik Yunanca kelime acantho ile fosilin bulunduğu bölgede yaşamış kızılderili Apache kabilesinin onuruna kullanılan Lipan kelimesinin birleşiminden oluşuyor
Paleontologlar, tarih öncesi devirlerden Permiyen döneme ait 2 keskin dişli yırtıcı türüne ait fosiller keşfetti.
Güney Çin'de 550 milyon yıllık olduğu tespit edilen Dünya üzerindeki en eski ayak izleri keşfedildi. Uzmanlara göre izler henüz türü keşfedilemeyen 'ilk canlılardan' birine ait olabilir.
Türünün bulunan tek örneği olduğu belirtilen dinozor iskeleti Paris'te haraç mezat satıldı.
Fas'ta bulunan 21 milimetre uzunluğunluğundaki dinozor tırnağının dünyanın en büyük dinozoru olarak kayıtlara geçen T-Rex'in mensup olduğu familyadan en küçüğüne ait olduğu tespit edildi.
İtalya'nın kuzeyinde bilinen en eski kertenkele fosili bulundu.
Dünyanın en eski ikinci kayası Hindistan'da keşfedildi
Atlı savaşçıları ile Avrupa'yı tehdit eden Hun akınlarının, veba salgına yol açan virüslerin atalarını da atları vasıtası ile taşımış olabileceği iddia edildi. Bilimsel verilere dayandırılan ihtimal, Türklerin Çinlilere karşı uyguladığı biyolojik…
Baykal Gölü’nün yakınlarındaki Tunkinskaya Vadisinde bulunan avcılık yapmış insansılara ya da insanlara ait kemikler 5o bin ile 27 bin yıl arasına tarihleniyor. Ama Homo sapienslere ait olup olmadığı henüz tam olarak belirlenemedi.
120 milyon önce iyi uçuş yeteneğine sahip olduğu tahmin edilen kanatlı ve tüylü dinozor Microraptor belki de sanıldığı kadar iyi uçamıyordu.
Evrimciler ve evrimi reddeden Yaratılışlar arasında büyük polemiklere yol açan Kambriyen patlamasına dair yeni bilimsel varsayım ortaya atıldı. Yeni bilimsel araştırma, bu evreye ait iki ayrı evrim tezi için de bir orta zemini işaret ediyor.…
Çin’de bulunan fosilleşmiş Oviraptorozor yuvası, devasa dinozorların yumurtalarını kırmadan nasıl kuluçkaya yattığını ortaya çıkardı. Yumurtalar halka şeklinde dizilmiş ve ortada dinozorun oturabileceği boşluk vardı.
Avrupada bulunan dişler üzerinde yapılan son araştırma, Neandertallerin Avrupa'daki kökenleri üzerine şu ana kadar yapılan varsayımlarını boşa çıkardı ve Neandertallerin sanıldığı gibi tek soydan evrimleşmediği anlaşıldı.
Muhtemelen statü ve aidiyet temsili olarak kullanılansiyah ve kırmızı pigmentler, yaklaşık 300.000 yıl önce insansıların sadece boya kullandıklarını değil ticaret yapma ihtimalleri bulunduğunu da ortaya çıkarıyor. İddia doğru ise Homo Erectus insansı…
Yeni Zelanda'da Oligosen döneminde yaşadığı tespit edilen 27.5 milyon yıllık balina fosilinin, daha öne bilinmeyen bir türe ait olduğu keşfedildi.
Çin'de bulunan fosillere göre; tavuk büyüklüğünde, uçabilen yaratığın bilek yapısı yarasa ve uçan sincapları andırıyordu. Kafatası yapısı ve ön uzuv anatomisi ise onun kesinlikle dinozor olduğunu gösteriyordu.