İnsanoğlu'nun Afrika'da ortaya çıkarak yaklaşık 60 bin yıl önce dünyaya yayıldığını idda eden insanlık tarihi haritalar Suudi Arabistan'da bulunan insan parmağı fosili ile geçersizleşti. Homo Sapiens parmak kemiği Afrika ve Levant'ın dışında bulunan…
DNA analiziyle belirsizliklerin çoğunu ortadan kaldıran bilim adamları, Jōmon Seramik Kültürü döneminde yaşamış bir kadının yüzünün neye benzediği tahmini olarak şekillendirdi. Jōmon kadınına ait kafatası. Kadının ten, saç ve göz renginin…
Homo naledi türüne ait bireylerin Güney Afrika’daki diğer insansı ve insanımsı türlerden çok daha farklı beslenme şekline sahip olduğunu tahmin ediliyor.
Zombi Fosillerin Laneti bir kaç kemik parçasından hareketle tarihe gömülmüş canlılara şaşaalı bedenler tasarlayan ressam ve paleontologları tehdit eder mi bilinmez ama o bilim insanlarına daha kolay tasarım yapmayı sağlayacak ilginç bir laboratuar…
99 milyon yıllık olduğu tahmin edilen günümüze ulaşmış en eksiksiz kuş fosili geçtiğimiz aylarda Myanmar’da keşfedildi.
Ayak izlerini bırakan dinozorların yaklaşık bir ton ağırlığında ve 6 metre boyunda olduğu tahmin ediliyor.
Dışarı sarkan dişleri ve kaplumbağa benzeri gagaları olan tuhaf otoburların neslinin, Geç Triyas Döneminde yok olduğu sanılıyordu. Ama onların dinozorlar çağına kadar yaşamayı başardıkları anlaşıldı. 140 yıllık fosiller paleontolojik gizemi…
Uzaylı sanılan 15 santimlik insan mumyasının vücudundaki deformasyonların nedeni çözülemedi.
Avustralya'da 2,6 milyon yıllık köpek balığı dişinin çalındığı bildirildi.
Çin’de 280 milyon yılllık nişasta bulundu.
Sivas’ta yaklaşık 20 yıl önce yapılan kazı çalışmalarında bulunan, 8 ila 10 milyon yıllık kemiğin bir file ait olduğu tahmin ediliyor.
Mezozoik dönemden kalma serçe parmağı büyüklüğündeki fosilin, ilk kuşların gelişimine ışık tutması bekleniyor
ABD’nin Oregon eyaletinde bulunan 43.000 yıllık mamut ayak izleri üzerinden yapılan tahminlere göre; genç mamutlar, yetişkin ve yaralı mamutlarla yardımlaşıyordu.
Etiyopya’da çocuk ayak izleri bulan arkeologların hazırladıkları rapor, 700 bin yıl önce çocukların zamanlarını nasıl geçirdiklerini anlatıyor. Ayak izleri 700.000 yıl önce yaşayan çocukların günlük hayatlarına dair ilginç varsayımsal veriler öne…
Efsanevi Pekin Adamı'nın elde kalan dişleri üzerinde ilk bilimsel çalışma gerçekleştirildi. Bilim adamları 1927'de Çin'de keşfedilen Pekin Adamı'ın orijinal kalıntılarını analiz ettiler. İlk analizlere göre Pekin Adamı ayrı bir tür olabilir.…
Hindistan'da henüz 10 bin yıldan daha eski insan iskeleti bulunamadı. Ancak taş aletler, şimdiye kadar 125 bin yıl önce Hindistan'a ulaştığı tahmin edilen ilk insanların Afrika'dan daha da erken çıkmış olabileceğine delil sayılıyor.…