Mısır'da yaklaşık 80 milyon yıllık olduğu belirlenen dinozor fosili bulundu. Fosil daha önce bilinmeyen yeni türe ait. Keşfedilen yeni dinozor türünün blimsel adı 'Mansourasaurus shahinae' popüler adı ise Mısır Dinozoru oldu.
Evrim teorisinde ispatı en zor alanlardan biri de sürüngenlerin soy ağaçları. Helsinki Üniversitesi, solucan, yılan ve kertenkelelerin evrimini izah için farklı bir yöntem kullandı.
Rus paleontologları, 120 milyon yıl önce yaşayan yaklaşık 12 metre boyunda ve 10 ton ağırlığında yeni dinozor türü keşfettiler. Yeni dinozora Sibirya Titanı adı verildi.
1960'lı yıllarda Karadeniz'de bulunarak, o günden bugüne İTÜ'de muhafaza edilen tarih öncesi bir timsaha ait fosilin 125 milyon yıllık olduğu tespit edildi. Fosilin ait olduğu türe Prof. Dr. Okan Tüysüz'e ithafen Turcosuchus Okani adı…
12 milyon yıllık gergedan, zürafa, fil, at, sırtlan, otçullar misk geyiği, antilop, böcekçil ve kemirgen fosil kalıntıları Anadolu'nun bir zamanlar Afrika'dan farksız olduğunu gösteriyor. Ama daha şaşırtıcı bir bilgi daha var: Fosiller, yöreye özgü…
Paleontologlar, 200 milyon yıl önceki kelebekle tanıştılar. Hannover'da bulunan milyonlarca yıllık kayanın içinde "çok iyi korunmuş" kelebek ve güve fosilleri keşfedildi. Fosiller kelebeklerin evrimiyle ilgili mevcut bilgileri alt üst…
Yeni Zelanda'da insan boyutunda penguen fosili bulundu.
Trias Dönemi'nde yaşayan dinozorlardan da yaşlı 245 milyon yıllık at nalı yengecinin fosili Star Wars filmlerinin fantastik kahramanı Darth Vader'ın maskesini andırıyor.
Kırşehir merkeze bağlı bir köyde yaklaşık 7 bin yıllık olduğu tahmin edilen Tepesidelik Tuz Ocağı'ndan çıkarılan kaya tuzu parçasının içinde yaprak fosili bulundu.
Kanada’nın metropol kentlerinden Montreal’in altında, buz devrine ait olduğu belirtilen 15 bin yıllık mağara keşfedildi.
Milyonlarca yıldır değişim geçirmeden, dinozorlar çağından bu yana varlığını sürdürdüğünden dolayı "yaşayan fosil" denilen fırfırlı köpekbalıklarından biri Portekiz'de trolle avlanan bir balıkçı tarafından yakalandı.
Kehribarın içinde sıkışmış vaziyette korunan 98 milyon yıllık karınca fosilinin boynuzunun demir ve çinkodan oluştuğu anlaşıldı.
Dünyadaki en eski yaşam izlerinin Kanada’nın doğusundaki New Foundland-Labrador eyaletinde bulunduğu bildirildi.
Avustralya’da bulunan ve Dickinsonia adı verilen 550 milyon yıllık fosilin ne olduğu 70 yıldır tartışılıyor. Denizanası, solucan, mantar, liken denildi ama hiç biri değildi. Gizemli Dickinsonia'nın hayvan mı, bitki mi yoksa başka bir şey mi olduğuna…
ABD'nin Colorado eyaletinin Thornton bölgesinde, 66 milyon yıl öncesine ait dinozor kemikleri bulundu. Dinozorun yetişkin bir Triceratops olduğu belirlendi.
Dünyanın bilinen en eski yapıştırıcı imalatının Neandertaller tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. 200.000 yıl önce Huş ağacından üretilen katran bugüne dek bilinen en eski tutkal imalatıydı. Peki o günkü koşullarda bu nasıl başarılmıştı? Leiden…