Paleontoloji

Fasta 300 bin yıllık Homo Sapiens iskeleti bulundu

Fas'ta 300 bin yıllık Homo Sapiens iskeleti bulundu

Homo Spiens'in tarihi değişti. İnsanlığın tarihi 105 bin yıl daha geriye çekildi. En eski insan kalıntıları Fas'ın Cebel İhud köyünde keşfedildi. Fas’ta bulunan 300 bin yıllık fosilin, insan iskeleti kalıntısı olduğu…

Balkan fosilleri evrim tezlerini değiştirebilir

Balkan fosilleri evrim tezlerini değiştirebilir

Yunanistan’da ve Bulgaristan’da bulunan 7.2 milyon yıllık insanımsı tür fosilleri, insanlığın kökeninin Doğu Akdeniz’de olabileceği hipotezini doğurdu. Evrim teorsine göre ilk insanın Afrika'da ortaya çıktığı tezine karşı, ilk insan Doğu Akdeniz’de…

Rus bilimciler yeni türe Türkçe ad verdi

Rus bilimciler 'yeni türe' Türkçe ad verdi

Rus bilimciler bilinmeyen bir hayvan dişi buldu. Sadece diş parçaları bulunan, 20 milyon yıl önce yaşamış, daha önce bilinmeyen memeli türüne Baidabatyr adı verildi. İsimlendirmede yiğit, kahraman, bahadır anlamına gelen Türkçe "Batur" kelimesi…

Homo Naledinin yaşı kafa karıştırdı!

Homo Naledi'nin yaşı kafa karıştırdı!

Geçtiğimiz yıllarda Afrika’daki Rising Star Mağarası’nda bulunan ve Homo naledi adını verilen insanımsı türe ait kemiklerin 250.000 yaşında olduğu iddia edildi. Bilimsel iddia National Geographic’te yayınlanan bir röportaja dayandırılıyor ama doğru…

Mısırda bulunan yeni türe Masrasector Nananubis adı verildi

Mısır'da bulunan yeni türe Masrasector Nananubis adı verildi

Mısır'da bulunan hayvan fosillerinin incelenmesi sonucu, kokarca boyutlarında bilinenlerden farklı bir yırtıcı hayvan türü teşhis edildi. Yeni keşfedilen türe, çakal başlı Mısır ölüm tanrısı Anubis'e atıfta bulunularak, Masrasector nananubis adı…

430 milyon yıllık deniz akrepleri

430 milyon yıllık deniz akrepleri

İlk çağların deniz canavarı denilebilecek deniz akreplerinin kuyruklarını yatay şekilde bir silah gib kullanabildikleri öne sürüldü.

Altay Dağlarında termofil hayat 27 bin yıl önce donmuş

Altay Dağlarında termofil hayat 27 bin yıl önce donmuş

Sibirya'da Ural - Altay Dağları'ndaki kirpi fosillerinin yok olma zamanını belirleyen bilim adamlarına göre; 27 bin yıl önce bölgede ormanlar yok oldu, sıcaklık ve yağış azaldı, çalılıklar ve otsu bitkilerle dolu alan arttı