Dünyanın en eski mantar fosili mucizevi şekilde korundu
Şu ana dek bilinenden 99 milyon yıl daha yaşlı, en eski mantar fosili adeta imkasızı başardı ve mucizevi şekilde kireç taşının içinde korunarak günümüze ulaştı.
Şu ana dek bilinenden 99 milyon yıl daha yaşlı, en eski mantar fosili adeta imkasızı başardı ve mucizevi şekilde kireç taşının içinde korunarak günümüze ulaştı.
Çin’de MÖ 145 - 66 milyon yılları arasında yaşadığı tahmin edilen bir timsah fosili ile 6 farklı dinazora ait iskelet parçaları bulundu.
Homo Spiens'in tarihi değişti. İnsanlığın tarihi 105 bin yıl daha geriye çekildi. En eski insan kalıntıları Fas'ın Cebel İhud köyünde keşfedildi. Fas’ta bulunan 300 bin yıllık fosilin, insan iskeleti kalıntısı olduğu…
Toprak boyasının 4 bin 500 yıl boyunca nasıl işlenildiğini ve kullanıldığını belirlemek için mikroskopik ve öğütme teknikleri kullanılarak 3792 adet toprak boyasının detaylı analizi yapıldı.
Yunanistan’da ve Bulgaristan’da bulunan 7.2 milyon yıllık insanımsı tür fosilleri, insanlığın kökeninin Doğu Akdeniz’de olabileceği hipotezini doğurdu. Evrim teorsine göre ilk insanın Afrika'da ortaya çıktığı tezine karşı, ilk insan Doğu Akdeniz’de…
Çankırı'da yapılan restorasyonun ardından 8 milyon yıllık fosillerin de sergilenmeye başladığı Çankırı Müzesi, yoğun ilgi görüyor.
Rus bilimciler bilinmeyen bir hayvan dişi buldu. Sadece diş parçaları bulunan, 20 milyon yıl önce yaşamış, daha önce bilinmeyen memeli türüne Baidabatyr adı verildi. İsimlendirmede yiğit, kahraman, bahadır anlamına gelen Türkçe "Batur" kelimesi…
Kamyon tekerleği büyüklüğündeki dev dinozor yumurtasının içinde ‘Bebek Ejderha’ olarak nitelenen dinozor embriyosu bulundu.
Kaybolan türlerin klonlama ve gen düzenleme gibi ileri teknolojilerle yeniden hayata döndürülmesinde işe hangi türlerden başlanacağı tartışılıyor.
Geçtiğimiz yıllarda Afrika’daki Rising Star Mağarası’nda bulunan ve Homo naledi adını verilen insanımsı türe ait kemiklerin 250.000 yaşında olduğu iddia edildi. Bilimsel iddia National Geographic’te yayınlanan bir röportaja dayandırılıyor ama doğru…
Nakhon Ratchasim'de bulunan 150 milyon yıl öncesine ait fosilleşmiş balığın Khoratichthys gibbus denilen daha önce bilinmeyen yeni bir türe ait olduğu ortaya çıkarıldı.
Fas'ın kuzeyindeki fosfat madeninde 66 milyon yıl önce nesli tükenen Afrika'da yaşayan son dinozor türünün çene kemiği ortaya çıktı.
Mısır'da bulunan hayvan fosillerinin incelenmesi sonucu, kokarca boyutlarında bilinenlerden farklı bir yırtıcı hayvan türü teşhis edildi. Yeni keşfedilen türe, çakal başlı Mısır ölüm tanrısı Anubis'e atıfta bulunularak, Masrasector nananubis adı…
İlk çağların deniz canavarı denilebilecek deniz akreplerinin kuyruklarını yatay şekilde bir silah gib kullanabildikleri öne sürüldü.
Sultan Qaboos Üniversitesi, SQU araştırmacılarınca 500 milyon yıllık fosil keşfedildiğini açıkladı.
Sibirya'da Ural - Altay Dağları'ndaki kirpi fosillerinin yok olma zamanını belirleyen bilim adamlarına göre; 27 bin yıl önce bölgede ormanlar yok oldu, sıcaklık ve yağış azaldı, çalılıklar ve otsu bitkilerle dolu alan arttı