Oklahoma'da 289 milyon yıllık fosilleşmiş canlı derisi bulundu
Dünyanın bilinen en eski deri fosilinin, dinozorlardan eski olduğu ve muhtemelen Captorhinus aguti olarak adlandırılan kertenkele benzeri bir hayvana ait olduğu tespit edildi.
Dünyanın bilinen en eski deri fosilinin, dinozorlardan eski olduğu ve muhtemelen Captorhinus aguti olarak adlandırılan kertenkele benzeri bir hayvana ait olduğu tespit edildi.
Dünyada bulunan ilk dinozor türü, Oxford Üniversitesi Müzesindeki Megalosaurus bucklandii'dir. Ancak ilk dinozor bulan isim resmi ve gayrı resmi olarak farklıdır.
Bilim insanları Panama Kanalı'ndaki bir adada yanardağ patlaması sonucunda fosilleşmiş ağaç kalıntıları buldu.
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri ile İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler; dün Ankara'da bugün İstanbul'da koruma altındaki yaban hayvanlarının boynuz, diş gibi uzuvlarını…
Dünya’ya düşen dev bir asteroit ile dinozorların yeryüzünden silinmesi arasında iddia edildiği gibi bir bağlantı varsa bile, o ihtimal tükeniş hikayesinin yalnızca bir kısmı. Son bilimsel bulgulara göre; o çağlarda dev volkanik patlamalarla…
Pek çok popüler yayın organında ve hatta sözde bilimsel yayında dinozorların bir zamanlar Dünya’nın tek hakimi oldukları, milyonlarca yıl gezegene hükmettikleri ve memelilerin evrimini baskıladıklarına dair ifadeler okumuşsunuzdur. Peki bunlar…
Paleontologlar 15 yıl süren analizler sonucunda Avustralya'da bulunan dinozor türünün farklı bir tür olduğuna karar verdiler: Australotitan cooperensis adı verien tür titanozorlar ailesine akrada olduğu için Australotitan dinozoru veya güneyli titan…
Uzun menzilli silahların icat tarihi arkeoloji camiasında uzun süredir tartışmaya açıktı. Deneysel arkeoloji ve teknolojik testler 31 Bin yıl önce Belçika'daki Haine nehri kenarına yerleşen avcı-toplayıcıların, uzun menzilli mızrak atıcıları…
Fosil ayak izlerine Amerika'nın sanılan daha erken keşfedildiği kanıtlandı. 2009'da bulunan ayak izlerinin yaşının 21 bin ila 23 bin yıl olduğu belirlenmiş, bazı bilim insanları bulgulara itiraz etmişti. Bilim insanları, Amerika kıtasına geçişin 21…
Fransa'nın başkenti Paris'te 150 milyon yıllık dinozor iskeleti, açık artırmayla satışa sunulacak.
Güney Afrika’da bulunan 148 bin yıllık ayak izleri üzerinde yapılan yeni analizler, izleri bırakan insanların sert tabanlı bir ayak giysisi kullandığını gösteriyor.
İspanya'nın doğusundaki Barselona kenti yakınlarındaki Sant Llorenç Savall Doğal Parkı'ndaki Simanya Mağarası'nda, 50 bin yıldan daha eski Neandertal kalıntıları tespit edildi.
İnkaya Mağarası'nda tahmin edilenden çok daha fazla taş devri yongası bulunuyor... Çanakkale'de Paleolitik dönemde yerleşim alanı olarak kullanıldığı tahmin edilen İnkaya Mağarasına arkeologlar artık "atölye" diyor. Çünkü arkeoloji kazılarında 86…
İnsanoğlunun yaklaşık 930 bin yıl önce soyunun tükenme noktasına geldiği ve insanlığın yok olmanın döndüğü tespit edildi. Paleolitik dönem insan nüfusunu konu ediben araştırmada, günümüz insanlarından elde edilen genetik örneklere dayandırılan…
Paleontologlar kuş mu, dinozor mu olduğuna tam karar veremedikleri 'melez' bir dinozor türü keşfettiler. 150 milyon yıllık fosilleşmiş bir kemikten tespit edilen tür, yaklaışk bir sülün büyüklüğünde, uzun arka bacaklara sahip ve hem kuşlara hem…
Çankırı'da milyonlarca yıl önce yaşamış, oklu kirpi benzeri yırtıcı bir hayvana ait fosil bulundu ve türe Hystrix kayae adı verildi. Kazılara başkanlık eden dünyaca ünlü Türk paleotoloğu Prof. Dr. Ayla Sevim Erol, "Bu Çankırı'ya özgü bir hayvan. Bu…