Almanya’da 2014 yılında bulunan Jura döneminden kalma deniz kaplumbağası fosilinin kafasının normalden büyük olduğu saptandı. Paleontologlar daha önce kafası, kabuğu ve dört bacağı görünür halde fosilleşen bir kaplumbağa fosili bulamamışlardı.…
Bugüne dek bilinen en ağır memeli hayvan ağırlığı 190 ton civarında olan mavi balinaydı ama yeni bulunan 39 milyon yıllık bir fosil onu tahtından indirdi. Basilosaurid Ailesi'nden ağırlığı 340 tona varan soyu tükenmiş devasa antik balina Perucetus…
Çin'de 125 milyon yıl önce koyun büyüklüğünde bir dinozor ile kedi büyüklüğünde bir memelinin ölümüne mücadelesinin fosili bulundu. Milyonlarca yıl önce yaşanmış mücadeleyi günümüze taşıyan olağanüstü fosil memelilerin kendilerinden büyük dinozorlara…
Köytendağ bölgesinde bulunan boyları 20 ile 90 santimetre arasında değişen yaklaşık 3 bin dinozor ayak izi hakkında bilgi veren Türkmenistan Bilimler Akademisi, Tarih ve Arkeoloji Enstitüsü başaraştırmacısı Kakacan Bayramov, "dinozor ayak izleri, iki…
Tayland'ın Kalasin eyaletinin Phu Noi bölgesinde "en küçük koşucu" anlamına gelen Minimocursor phunoiensis türü dinozorun bölgede şimdiye kadar en iyi şekilde korunmuş kalıntıları bulundu.
2018 yılında başlayan Yamula Barajı Fosil Lokaliteleri kazıları hakkında bilgi veren
Antropolog Oğuzhan Köylüoğlu, “bölgede insanlarla birlikte yaşayan canlıların kalıntılarını bulduğumuz için primat çıkacağını umuyoruz” dedi.…
İngiltere'nin kuzeyindeki Cambridgeshire bölgesinde 450 bin yıl öncesine ait iyi korunmuş mamut dişi bulundu.
İtalya'da bulunan paleolitik bulgular ışığında yapılan son arkeolojik araştırma, değirmen taşında nişasta taneciklerinin geri kazanılması, Neandertallerin yalnızca bitkileri işlemekle kalmayıp, aynı zamanda 43 bin yıl önce un yaptıklarını da…
Uluslararası bir araştırma ekibi, kuzey Moğolistan’da, oyulmuş bir fallusun bilinen en eski örneği olabilecek bir kolye ucu buldu. Bu kolye, türümüzün en az 42.000 yıldır penisi sanatsal olarak tasvir ettiğini göstermektedir.
Arkeoloji dünyasının en tartışmalı keşiflerinden biri Fransa'daki La Roche-Cotard Mağarası'nda 1912 yılında yapıldı. Mağarada hiç insan yaşamamıştı, 8 ayrı yerde farklı şekilde parmakla oyularak yapılmış şekiller vardı! acana bunlar sanatsal üretim…
Zırh derili yeni dinozor türüne ait fosil İngiltere'nin Wight Adası'nda yapılan arkeoloji kazıları sırasında keşfedildi..
Kapadokya Paleontoloji Araştırmaları Derneğinin fosil lokaliteleri üzerinde yürüttüğü çalışmalardan elde edilen bulgular, Kayseri'de kurulması planlanan müzede sergilenecek.
Günüzden 300 milyon yıl önce yaşadığı tespit edilen ve bugüne dek fosilleşmiş halde 150'den fazla örneği bulunan Tullimonstrum gregarium tuhaf şeklinden dolayı Tully canavarı olarak da adlandırılıyor. Tullimonstrum gregarium'ıun şu ana dek omurgalı…
Uzun boyunları ile tanınan Sauropod ailesine mensup yeni türe Mamenchisaurus Sinocanadorum adı verildi.
Arkeologlar Kenya'da, yaklaşık 2,9 milyon yıl önce imal edilmiş taş aletler keşfederken, taş aletlerin bulunduğu yerde Paranthropus insanımsı türüne ait iki diş bulundu. Paleontolog ve antropologlar, taş aletleri, insansı türlerden önce, ilk olarak…
Bilim insanları, on binlerce yıl önce yaşamış insansı türlerin DNA’sını, idrarını yaptıkları topraktan çıkarıp inceleyecek.