Almanya'da 47 milyon yıllık Piton yılanı fosili bulundu
Almanya'nın Darmstadt kenti yakınlarında kalıntıları bulunan yaklaşık 47 milyon yıllık fosilin, dünya tarihinin bilinen en eski piton yılanı olabileceği belirtildi.
Almanya'nın Darmstadt kenti yakınlarında kalıntıları bulunan yaklaşık 47 milyon yıllık fosilin, dünya tarihinin bilinen en eski piton yılanı olabileceği belirtildi.
Kimya ve arkeolojinin birleşimi, halüsinojenlerin tarih öncesi mağara sanatı ile bağını ortaya çıkardı.. Yeni araştırma, tarih öncesi Amerika yerlilerinin halüsinojenik deneyimlerinin, kaya sanatını etkilediğini savunuyor.
Bilim insanları yaklaşık 12.500 yıl önce çizildiğini tahmin ettikleri resimler için, 'Bu çizimler antik zamanların Sistin Şapeli kadar değerli' yorumunu yaptılar.
Rusya'nın Arktik bölgesinde, 15 bin yıl önce nesli tükenen bir mağara ayısının mumyalaşmış bedeni keşfedildi.
Paleontologların keşfinden sonra özellikle Jaws ve The Meg gibi Hollywood filmleriyle ünlenen günümüzden yaklaşık 23 milyon ile 3 milyon yıl önceki dönemde yaşadığı düşünülen Megalodon köpekbalığının boyutu ilk kez İngiltere’de yapılan bir araştırma…
99 milyon yıl önce bir Cehennem Karıncası'nın, hamaböceğinin akrabalarından Caputoraptor elegans adlı böceği yerken kehribar içinde fosilleşmiş hali keşfedildi. Fosil yıllar önce bir karıncanın nasıl avlandığını gözler önüne seriyor.…
Southampton üniversitesi paleontologları, Wight Adası'nda bulunan dört kemiğin yeni bir dinozor türüne ait olduğunu belirtti ve yeni keşfedilen dinozor türüne Vectaerovenator inopinatus adının verildiği açıkladı.
Kayseri'de yaklaşık 7-8 milyon yıl öncesi fillerin atasına ait olduğu düşünülen 3 diş ve aynı döneme tarihlenen kaplumbağa fosili bulundu.
Kayseri'de Yamula Barajı etekleri ile Barsama bölgesinde bulunan yaklaşık 7,5 milyon yıl öncesine ait gergedan, fil, mamut, zürafa ve bovit fosilleri, Kayseri Bilim Merkezindeki laboratuvarda büyük bir titizlikle temizlenerek sergiye hazırlanıyor.…
Kudüs yakınlarındaki çölde bulunan antik tohumlardan yedi hurma ağacı yetiştirildi.
İtalya'nın Avrupa'da bugüne kadar kaydedilen en eski insan fosil ayak izlerinin bulunduğu Roccamonfina Volkanındaki Foresta ichnosite'nin meşhur 'Şeytan Ayak İzleri'nin bir grup Neandertal tarafından bırakıldığı belirtildi. Araştırma Orta Pleistosen…
Arkeogenetik araştırmalarına göre soyu tükenmiş Neandertal ve Denisovan insansı türlerine ait DNA'ların insan genlerinde varlığını sürdürdüğü tespit edilmişti. Son araştırmalar henüz fosili bulunamayan ve varlığı sadece genlerden tespit edilebilen…
Afrikalıların bugüne kadar Neanderthal DNA’sı taşımadıkları sanılıyordu ancak son araştırma Afrikalılarda da Neandertal DNA’sı olduğunu tespit etti. Princeton Üniversitesi uzmanlarının gerçekleştirdiği araştırmanın ortaya çıkardığı bilimsel senaryoya…
Rusya'nın Kuzey Kutup Dairesi'ne yakın özerk bölgesi Yakutistan Cumhuriyetinde Tirekhtyakh Nehri kıyısında 3 yıl önce annesi gezinen Angelina Sadovnikova adlı kız öğrenci 41.000 yıllık önce donarak mumyalaşmış yaban sıçanın kalıntısını fark…
Neandertallerin kullandığı, denizin en az 4 metre derinliğinden çıkartılan alet parçaları onların dalış yapabilecek kadar iyi yüzücü olduklarına kanıt sayılıyor. Neandertallerin ponza taşı ile topuklarını ovdukları da tespit…
2008 yılında bulunduğunda bilim dünyasını çok şaşırtan Heslington Beyni'nin binlerce yıldır nasıl çürümediğine dair araştırmalar sürüyor. Beynin günümüze kadar korunmasının sırrı tam olarak çözülemedi. Son araştırmalara göre; 2600 yıllık çürümemiş…