
Kayseri'de 7 milyon yıllık kaplumbağa fosili bulundu
Kayseri'de yaklaşık 7-8 milyon yıl öncesi fillerin atasına ait olduğu düşünülen 3 diş ve aynı döneme tarihlenen kaplumbağa fosili bulundu.
Kayseri'de yaklaşık 7-8 milyon yıl öncesi fillerin atasına ait olduğu düşünülen 3 diş ve aynı döneme tarihlenen kaplumbağa fosili bulundu.
Kayseri'de Yamula Barajı etekleri ile Barsama bölgesinde bulunan yaklaşık 7,5 milyon yıl öncesine ait gergedan, fil, mamut, zürafa ve bovit fosilleri, Kayseri Bilim Merkezindeki laboratuvarda büyük bir titizlikle temizlenerek sergiye hazırlanıyor.…
Kudüs yakınlarındaki çölde bulunan antik tohumlardan yedi hurma ağacı yetiştirildi.
İtalya'nın Avrupa'da bugüne kadar kaydedilen en eski insan fosil ayak izlerinin bulunduğu Roccamonfina Volkanındaki Foresta ichnosite'nin meşhur 'Şeytan Ayak İzleri'nin bir grup Neandertal tarafından bırakıldığı belirtildi. Araştırma Orta Pleistosen…
Arkeogenetik araştırmalarına göre soyu tükenmiş Neandertal ve Denisovan insansı türlerine ait DNA'ların insan genlerinde varlığını sürdürdüğü tespit edilmişti. Son araştırmalar henüz fosili bulunamayan ve varlığı sadece genlerden tespit edilebilen…
Afrikalıların bugüne kadar Neanderthal DNA’sı taşımadıkları sanılıyordu ancak son araştırma Afrikalılarda da Neandertal DNA’sı olduğunu tespit etti. Princeton Üniversitesi uzmanlarının gerçekleştirdiği araştırmanın ortaya çıkardığı bilimsel senaryoya…
Rusya'nın Kuzey Kutup Dairesi'ne yakın özerk bölgesi Yakutistan Cumhuriyetinde Tirekhtyakh Nehri kıyısında 3 yıl önce annesi gezinen Angelina Sadovnikova adlı kız öğrenci 41.000 yıllık önce donarak mumyalaşmış yaban sıçanın kalıntısını fark…
Neandertallerin kullandığı, denizin en az 4 metre derinliğinden çıkartılan alet parçaları onların dalış yapabilecek kadar iyi yüzücü olduklarına kanıt sayılıyor. Neandertallerin ponza taşı ile topuklarını ovdukları da tespit…
2008 yılında bulunduğunda bilim dünyasını çok şaşırtan Heslington Beyni'nin binlerce yıldır nasıl çürümediğine dair araştırmalar sürüyor. Beynin günümüze kadar korunmasının sırrı tam olarak çözülemedi. Son araştırmalara göre; 2600 yıllık çürümemiş…
İnsan faaliyetleri, gelecek kalacak memeli kalıntılarının ve mezar alanlarının doğasını önemli ölçüde değiştirdi. Günümüzde insanların ve evcil hayvanların sayısı vahşi hayvanların sayısından çok fazla. Doğal olarak gelecekteki arkeoloji ve…
İnsansı türler arasında yer alan Homo Erectus'un Endonezya’daki Java adasında bulunan fosilleri; yapılan iki ayrı tarihlendirme yöntemine göre 1.5 ile 1.3 Milyon yıllık görünüyor. Bu da Homo Erectus'un Endonezya’ya daha önce sanılandan en az 300 yıl…
Güney Afrika'daki Border Cave'den mağarasında, 170 bin yılık Hypoxis cinsinin bitkilerinin kömürleşmiş kalıntıları bulundu. Arkeolojik kalıntılar, yiyecek depolama ve pişirilme konusunda en erken doğrudan kanıtlar. Daha önceki bulgular, Güney…
Cüce T-Rex (dwarf tyrant) denilen Nanotyrannus dinozor türünün aslında hiç var olmadığını öne süren yeni bilimsel araştırma yayınlandı.
Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan bazı alanlar Cumhurbaşkanı kararı ile kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.
Denizli'de yürütülen yüzey araştırmalarında, 1,2 ila 9 milyon yıl önce yaşadıkları tahmin edilen, aralarında mamut ve gergedanın da olduğu 8 farklı hayvan türüne ait fosil bulunurken
Dünyanın en eski ağaç fosilleri New York'ta bulundu. Terk edilmiş bir madende bulunan fosillerin 386 milyon yıllık bir ormana ait olduğu tahmin ediliyor. Ormanda Cladoxylopsids ve Archaeopteris adlı en az 2 çeşit ağacın bulunduğu tespit edildi.…