Erzurumun tarihi çeşmeleri restore edilecek
Erzurum'da çoğunluğu Osmanlı dönemine ait 28 tarihi çeşme restore edilecek
Erzurum'da çoğunluğu Osmanlı dönemine ait 28 tarihi çeşme restore edilecek
Tarihi değeri yüksek evlerde, yıllar geçtikçe bakım ve onarım ihtiyacı ortaya çıktığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Hocaoğlu, Bakanlığın bu konuda proje uygulama desteği sağladığını aktardı.
Restorasyonu tamamlanan Şerefiye Sarnıcı, önemli bir turizm destinasyonu olarak dikkati çekiyor. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılan sarnıç, kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak.
Osmanlı döneminden kalma Sağır Müftü Konağı'nın restorasyon çalışmaları sırasında odalarından birinin kapı kirişine saklanmış 1960-1970'li yıllardan kalma 6 bin adet madeni para bulundu
Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki önemli tarihi eserlerden Sancaktar Türbesi, Battalgazi Belediyesi tarafından restore ediliyor.
Atatürk'ün, Çanakkale Kara Savaşları sırasında 19. Tümen Komutanı olarak geldiği Eceabat ilçesinin Bigalı köyünde, karargah olarak kullandığı evdeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi.
Rahmi Pehlivanlı'nın doğup büyüdüğü Kırıkkale'nin Keskin ilçesindeki evde, restorasyonun ardından sanatçının bazı eserleri ve kişisel eşyaları sergilenmeye başlandı.
Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Türkiye'de restorasyon çalışmalarının her bölgede giderek artan bir ivme ile devam ettiğini söyledi.
Kütahya’nın Meydan Mahallesi’ndeki 15. yüzyıl eserleri Meydan Camii restorasyon çalışmaları tamamlanarak ibadete açıldı.
Stratonikeia Antik Kentindeki arkeolojik kazılarda; zemini, minberi, kapı ve pencere yerleri tespit edilen 15'inci yüzyıla ait Şaban Ağa Camisinin restorasyonu tamamlandı.
1590 yıllık Şerefiye Sarnıcı 8 yıllık restorasyon çalışmasının ardından ziyarete açılmaya hazırlanıyor.
Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde restorasyon çalışmaları yürütülen Aya Nikola Manastırı'nın tanıtım çalışmalarıyla çok sayıda turist çekmesi hedefleniyor.
Ordu'nun Mesudiye ilçesine bağlı Armutkolu Yaylası'nda yıkılmak üzere olan 300 yıllık Tıngırın Değirmeni, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi.
Bitlis Belediyesi, kentin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmaya çalııyor.
Yaklaşık üç saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınırken, binanın ikinci katı kullanılamaz hale geldi.
İstanbul’un en eski tarihi eserleri arasında yer alan 715 yıllık yapılar restorasyona muhtaç. Ayakta kalan birkaç Ceneviz binası virane halde ilgi bekliyor. Duvarlarına sprey boyalarla yazılar yazılan Cenevizlerden kalma yapılar kurtarılarak turizme…