Edirne'de tarihi yapıların kurşunları yenileniyor
Vakıflar Genel Müdürlüğü, Selimiye, Üç Şerefeli ve Eski camilerin de aralarında bulunduğu 27 tarihi yapının kurşun örtü bakım ve onarımlarına başladı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü, Selimiye, Üç Şerefeli ve Eski camilerin de aralarında bulunduğu 27 tarihi yapının kurşun örtü bakım ve onarımlarına başladı.
Seydişehir'de 1916 yılında dönemin taş ustaları tarafından yapılan tarihi binanın restorasyonuna başlandı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Karapınar ilçesindeki Tarihi Sarı Selim Çeşmesi'nde restorasyon çalışması başlattı.
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi, restorasyon çalışmalarının ardından 2017 yılında ziyarete açılacak
Kastamonu'nun Daday ilçesine bağlı Kasaba köyünde, 1366'da çivi kullanılmadan yapılan ve ahşap işlemeleriyle ilgi çeken Mahmut Bey Camisi, aradan geçen 650 yıla rağmen hala ibadete açık tutuluyor.
Sivas'ın Kangal ilçesinde restorasyon çalışması başlatılan tarihi Alacahan Camisi'nin duvarlarındaki alçılar sökülünce, altında Osmanlı dönemine ait motifler ortaya çıktı.
Çalışmalar bittiğinde, yaklaşık bin 800 yıl sonra tarih canlanmış olacak.
Dünyanın en uzun duvarı olarak bilinen Çin Seddi'nde yapılan ve antik yapıyı sıradan betonarme bir yapıya dönüştürdüğü iddia edilen bakım çalışmaları büyük tepki topladı.
Erzurum'un Uzundere ilçesinde, İpek Yolu üzerinde bulunan ve Orta Çağ'da çeşitli medeniyetlerin hakimiyetinde olan Sapaca Kalesi, tarihi dokusuna ve ihtişamına uygun olarak restore edilecek.
Restorasyonu tamamlanan Arakiyeci Caferağa Camisi ibadete açıldı.
Fatih Sultan Mehmet'in de eğitim aldığı medrese olarak bilinen Edirne'deki Saatli Medrese'nin, restore edildikten sonra yine eğitim amaçlı kullanılması planlanıyor.
Doğu Roma İmparatorluğu döneminden kaldığı tahmin edilen kale, restorasyonun ardından turizme açılacak
Euromos Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan agoradaki mimari sütunlar, belgelenip numaralandırılarak ayağa kaldırılıyor
3 bin 260 yıllık Hitit Barajı Arkeopark olacak. Dünyada çalışan en eski baraj olan Hitit Barajı, DSİ tarafından dünyada bir ilke imza atılarak 22 milyon liralık yatırımla arkeopark ile rekreasyon alanına çevrilecek.
Zeus Lepsynos Tapınağı'nın ayağa kaldırılması için yerdeki bloklar kaldırarak ciddi restorasyon faaliyeti hedefleniyor.