Ankara Zafer Anıtı, restore ediliyor
Başkentin simgelerinden Ulus'taki Zafer Anıtı'nın restorasyonu, Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) tarafından gerçekleştiriliyor.
Başkentin simgelerinden Ulus'taki Zafer Anıtı'nın restorasyonu, Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) tarafından gerçekleştiriliyor.
Bitlis'te, dünyanın en büyük tarihi Türk İslam mezarlığı özelliğini taşıyan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda "Tarihin Görgü Tanıkları Ayağa Kalkıyor Projesi" kapsamında 100 mezar taşı daha restore edilecek
Irak'ın Kerkük kentinde Osmanlı Dönemi Türk askerlerinin yattığı Türk Şehitliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından onarılıyor.
Restore edilen tarihi bina gençlik merkezi olarak kullanılacak.
Yozgat'ın Sarıkaya ilçesindeki, 2018 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınan ve "Kral Kızı" adıyla bilinen Basilica Therma Roma Hamamı'nın ziyarete açılması için çalışma başlatıldı.
Diyarbakır Surları'nın restorasyonunda oksitlenmeyen ve çürümeyen Fiber Reinforced Polymer (FRP) bazalt çubukları kullanılıyor.
Edirne'de, müftülük binası olarak kullanılırken ocak ayında çıkan yangında kullanılmaz hale gelen tarihi Böcek Mektebi binasının aslına uygun restore edilmesi için çalışma başlatıldı.
Sinop’ta 1954 yılından kalma atıl vaziyetteki buzhane binası, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUZKA) destekleriyle restore edilerek kültür merkezine dönüştürülecek.
Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia ile Lagina antik kentlerini birbirine bağlayan ve ilk çağlardaki dini törenlerde anahtar taşıyanların geçtiği kuzey şehir kapısının sütun ve kemerleri eski görüntüsüne kavuşturuldu.
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde ve "en iyi korunan 20 kent" arasında yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki tarihi çarşı bölgesinde bulunan Kaymakamlar Gezi Evi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete…
Batman'ın Beşiri ilçesindeki Mor Kuryakos Manastırı'nda üç aşamalı olarak planlanan restorasyon çalışmalarında ikinci etaba başlandı.
Bizans ve Osmanlı mimarisinin günümüze ulaşan ender örneklerinin bir arada bulunduğu tarihi Yedikule Hisarı'nın duvarları geçmişte yapılan restorasyonlar sırasında kullanılan çimentodan arındırılarak, horasan harcıyla güçlendiriliyor.…
Osmanlı'nın yükselme dönemi padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Yeni Sarayı'nın (Sarayı Cedidei Amire) toprak altında kalan bölümleri jeoradar taramasıyla (yer altı görüntüleme) tespit edilecek.
UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesi'nde yer alan Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'ndaki restorasyonun yüzde 80'i tamamlandı.
Cenevizliler tarafından Karadeniz'den geçen ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi amacıyla inşa edilen, UNESCO tarafından 2013'te Geçici Dünya Mirası Listesi'ne alınan kalede yürütülen restorasyon çalışmaları…
Muğla'nın Dalaman ilçesi Sarsala Koyu'ndaki Bizans dönemine ait şapel, Osmanlı'nın son dönemleri ile Cumhuriyet'in ilk dönemlerinde gümrük binası olarak kullanılan yapı ile su sarnıcının kültür turizmine kazandırılması için restorasyon çalışması…