Yerebatan Sarnıcı çevresinde sürdürülen arkeolojik kazı alanını inceleyen İmamoğlu, Genel Müdür Taşkın’dan ve yüklenici firma yetkilisinden kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında teknik bilgiler aldı ve "Yerebatan Sarnıcı, en az Ayasofya kadar…
İzmir'in Bergama ilçesinde 150 yıllık tütün deposunu satın alarak restorasyon çalışmalarına başlayan İspanyol akademisyen Jose Manuel Garcia Torres, eski tütün deposunu restorasyonu tamamlanınca sosyal kültür merkezine çevirmek…
UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Pamukkale Hierapolis Antik Kenti'nde bulunan ve antik kaynaklara göre ölüler ülkesine geçiş kapısı olarak takdim edilen Plütonyum (Cehennem Kapısı) tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından bin 500 yıl sonra…
Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda süren Arıburnu Yürüyüş Güzergahı projesi çalışmalarında 104 yıllık siperler bulunduğu açıklandı.
İzmir'in işgali sırasında, Yunan subayının Yaşasın Venizelos diye bağırmayı reddederek şehit edilen Miralay Süleyman Fethi Bey'in sandukası, 38 yıl sonra ilk defnedildiği yer olan Emir Sultan Türbesi'ne nakledilldi. Prof. Dr. Harun Ürer; şehidin…
Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin yakın arkadaşlarından İsa Sofi'ye ait türbede tadilat sırasında bulunan motifler, eski Orta Asya Türk inancının izlerini taşıyor. Türbedeki tek İslami öge mezarın yönü. Türbenin iç…
Tarihi Yarımada'daki meşhur hipodromun yaklaşık 1700 yıldır zamana direnen son parçası günümüzde istinat duvarı olarak kullanılıyor ve mevcut sorunları içerisinde korunmayı bekliyor. İstanbul'un Konstantinapolis günlerinden Dikilitaş, Örmetaş ve…
Doç. Dr. Mustafa Beyazıt, Tabea Antik Kenti'nden götürülen birçok tarihi eserin, Denizli'nin Kale ilçesindeki bazı mahallelerde bazı evlerin duvarlarında devşirme malzemem olarak kullanıldığını tespit ettik. Mahallelerdeki evleri tek tek gezip bu…
Milli Saraylar Tekstil Konservasyon ve Restorasyon Atölyesinde restorasyonu devam eden paravanın astar bölümünden çıkan 19. yüzyıla ait Japon gazete kupürleri onarıma alındı.
İstanbul'da bir restorasyon faciası daha yaşandı. İnşaat işçileri, Mimar Sinan'ın 450 yıl önce yaptığı Galata'daki tarihi çeşmeyi levyelerle yıktı.. Daha önce sessiz kalmayı tercih eden Vakıflar Genel Müdürlüğü bu kez restorasyonu yapan firma…
Spekolasyonlara konu olan ve halk arasında hakkında pek çok riyayet dolaşan
Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyon çalışmaları Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı.
Antalya'da 1960'lardan kalan eski elektrik santralının deniz müzesi yapılmasını önererek, "Restore edileceği duyumları aldık, ama henüz bir ilerleme göremiyoruz" dedi
Tunca Nehri üzerinde bulunan taş köprü restore edildi. Çimento kullanılmadan yapılan ve bir buçuk ay süren restorasyonda, köprünün inşa edildiği dönemde kullanılan kaymak kireç, taş tozu ve kum gibi malzemeler kullanıldığı…
İstanbul'un Sarıyer ilçesinin Gümüşdere köyünde bulunan ve bir süre cami olarak da kullanılılan tarihi kilise binası definecilerin uğrak yeri oldu. Yapının içini ve dışını kazan defineciler tarihi binaya zarar verdi. Kaderine terk edilen eski kilise…
İstanbul ve Tekirdağ'da çalışmalarını yürüten İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, 2009 yılından bu yana kentte 205 tarihi yapının 101'inin restorasyon çalışmasını, 104'ünün de proje çizimini tamamladığını…
Yapılış tarihi tam olarak bilinmeyen, 800 yüzyıllık olduğu tahmin edilen Karaman'ın Ayrancı ilçesindeki Selçuklu mimarisinin özelliklerini barındıran tarihi Atlas Han, şehir efsanesine göre 'sakla samanı gelir zamanı' deyiminin doğduğu…