Karadan ulaşılamayan Kaleköy camii restore edildi
Antalya'nın Kekova Bölgesinde yer alan ve kara ulaşımı bulunmayan Kale köyündeki cami, restorasyon çalışması ile 77 yıl sonra ibadete açıldı.
Antalya'nın Kekova Bölgesinde yer alan ve kara ulaşımı bulunmayan Kale köyündeki cami, restorasyon çalışması ile 77 yıl sonra ibadete açıldı.
Mimar Sinan'ın 16'ncı yüzyılda yaptığı, restorasyon çalışmaları tamamlanan Valide-i Atik Darülkurrası'nın açılışı gerçekleştirildi.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Osmanlı dönemine ait Şaban Ağa Camisi teravih namazı kılınarak ibadete açıldı.
Kars Kalesi eteklerindeki, 1579 tarihinde Lala Mustafa Paşa tarafından inşa edilen Beylerbeyi Sarayı'nın turizme hizmet etmesi için yapılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.
Sultan 3. Ahmed'in Enderun mensupları için Topkapı Sarayı'nda yaptırdığı vakıf kütüphanesi, restorasyon sonrası törenle açıldı.
Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde de geçen, arkeolojik kazı alanı yanındaki tarihi cami, restorasyon sonrası ibadete açılmaya hazır.
TİKA Kosova'daki iki tarihi camiyi restore edecek
Sivas'taki 2 asırlık tarihi köy odasının tavanına el işçiliği ile yapılan oyma tavan süslemesi ilgisizlik ve bakımsızlıktan çürümeye terk edildi.
Yıldırım Beyazıd devrinde Anadolu Hisarı’nda açılan iki mezarlıktaki Osmanlı kabirleri tahrip edildi, bazı tarihi taşlar çalındı ve her yeri ot kapladı!
Antalya Valisi Münir Karaloğlu; 762 yıllık Antalya Mevlevihanesi'nin açılışında "Mezar taşlarına sahip çıkamayan bir millet, topraklarına sahip çıkamaz" uyarısında bulundu.
Doç. Dr. Serkan Yazıcı: Justinianus Köprüsü'nün çevresinde yapılacak arkeoloji kazısı çok önemli bir tarihi eseri gün yüzüne çıkartacaktır.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan Cumalıkızk'ta, 700 yıllık Osmanlı sivil mimarisinin bozulmaması için süren çalışmalar devam ediyor.
Her gün binlerce turistin ziyaret ettiği antik kentin duvarları başta incir ağacı olmak üzere çeşitli bitkiler tarafından adeta istila edilmiş durumda.
Tarihi Damat İbrahim Paşa Camii’nin 2010’da başlayan restorasyonu adeta yılan hikâyesine döndü. İlk müteahhit intihar etti, sonra işi alan müteahhit bıraktı, cami 3 kez soyuldu.
Türkiye'deki en değerli tarihi yapılardan Divriği Ulu Cami'de gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları, söylentilerdeki bir gizemin gerçek olduğunu gösterdi.
Cinler tarafından yazıldığı iddia edilen yazıların üstüne sıva çekilen Ebussuud Sıbyan Mektebi binasındaki yazıların yeniden gün yüzüne çıkarılması bekleniyor.