Siirt'in Tillo ilçesinde, yüzyıllar öncesine ait gizemli mezarlar sırrını korurken, 30 dolayında mezarın, kimlere ait olduğunun tespiti için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tillo Belediyesi tarafından kazı ve restorasyon çalışması…
Fırat Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Özdemir, Mar Ahron Manastırı'nın ilk ne zaman ve kimler tarafından yapıldığı kesin olarak bilinmemekle beraber isminden dolayı Süryani kilisesi olabileceği değerlendirilen…
İstanbul Üsküdar'da iki adet tescilli sarnıcın bulunduğu alana iş makineleriyel izinsiz girildi. Üsküdar'da Tarihi hamam kalıntıları içinde iş makinelerinin çalıştığını görenler Kültür Bakanlığını aradı. Arsa'nın Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait…
Adana'da 1648'de yapılan ancak 1950'li yıllarda yol çalışması nedeniyle yıkılan tarihi Cafer Paşa Camisi, eski temeli üzerine yeniden yapılıyor.
Yassıada’da yapılaşmaya karşı çıkan sivil toplum örgütü, meslek odaları temsilcileri ve siyasetçilerin adanın tamamen betonlaşıp, turizme açılmasına tepki gösterdiğine dikkat çeken Deutsche Welle, 'Demokrasi ve özgürlük değil beton ve turizm adası'…
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 4 yıldan sonra yeniden ziyaretçi kabul edilmeye başlayacak manastır içerisindeki birinci avluya kadar olan ilk bölümün, 25 Mayıs Cumartesi'den itibaren gezebileceğini açıkladı.
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Savarona yatında bir dönem kullanılan ancak bir süredir atıl durumda bulunan beyaz piyano Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarınca, restore edildi.
Ayasofya Müzesinde 1993 yılından beri süren restorasyonların neden bitmediği sorusunu Anka İstanbul Restorasyon'dan Uluç Erten 4 neden sayarak yanıtladı.
Bursa'nın Mudanya ilçesinde Myrleia Antik Kenti üzerine kurulan Özdilek AVM ile ilgili dava sürecinde atanan yeni bilirkişiler de, “uygun” raporu verdi. Karara ititraz eden Mudanya Belediyesi ve Myrleia Antik Kenti Platformu üyeleri; yetkin, bilimsel…
Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, Son 70 yıllık süreçte çarpık yapılaşma ve tarihi dokuya uyumsuz imar uygulamaları nedeniyle Trabzon şehir merkezindeki Ortahisar ve Yukarıhisar’ın tarihi kimliğini hızla…
Çinileri dolayısıyla yabancı turistlerin Blue Mosque olarak nitelediği Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli ibadethanesi Sultanahmet Camisi, 400 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçiriliyor.
Per Bacaları Komisyonu olarak adlandırılan, arkeolog, sanat tarihçisi, mimar ve şehir planlamacılarının da yer alacağı Kapadokya Alan Başkanlığı Komisyonu, Kapadokya’yla ilgili her türlü fiziki ve inşai uygulamaya yönelik karar alma yetkisine sahip…
Antalya'da Kesik Minare olarak bilnen ve restorasyon sırasında minaresine yeniden külah takılması tartışmalara neden olan Şehzade Korkut Camisi'nde 123 yıl sonra ilk kez bu sabah ezan okundu.
İstanbul'un en eski nargile kafeleri arasında yer alan ve yıllardır muhtelif edebiyat ve siyasi akım mensuplarının gözde mekanlarından 300 yıllık tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi'ndeki manzaralar Milliyet Muhabiri Mert İnan'ı şoke etti. Mert İnan…
Erzurum-Kars kara yolu kenarındaki Aras Nehri üzerine İlhanlı Hükümdarı Gazan Han dönemindeki Vezir Salduzlu Emir Çoban Noyan tarafından 1297-1298 yıllarında yaptırılan Çobandede Köprüsü, aradan geçen 721 yıla rağmen halen ayakta duruyor.…
Edirne'de Kaleiçi sur hattına yakın bir restoranın altında Bizans döneminden kaldığı düşünülen tonozlu tarihi yapıyı tespit etti. Zindan olabileceği tahmin edilen yapının gerçek işlevi ve tarihinin saptanması için arkeolojik araştırma…