Baraj sularına gömülecek tarihi eserler hem koruma amaçlı hem de sualtı turizmi için güçlendiriliyor. Ilısu Barajı gölü altında kalacak Roma dönemine ait köprü ayaklarında güçlendirme işlemleri tamamlandı, düşme tehlikesi bulunan 83 kaya kontrollü…
1400 yılında Süleyman Han tarafından yapılan yaklaşık 400 ton ağırlığındaki Hasankeyf Kalesi Orta Kapısı üç ayrı parça halinde taşınacak. Kapının ilk bölümü,
96 tekerlekli SPMT aracı ile geçici koruma alanına taşındı.
Arkeolog, sanat tarihçisi ve jeologlar Gümüşhane'de akibetinin ne olduğu merak edilen Balahor Deresi üzerindeki mühendislik harikası Kınalı Taş Kemer Köprü için
Kaybolan köprü için raporu açıklandı. Her ne kadar köylüler görmese de uzman raporuna…
Mescid-i Aksa'daki Kubbet'us-Sahra Camisinden sonra Filistin havzasındaki en büyük kubbeye sahip Lala Mustafa Paşa'nın ilk eşi Fatıma Hatun tarafından yaptırılan Fatıma Hatun Camisinin TİKA tarafından restore edilmesi bekleniyor.
Ortaçağ sanat tarihi açısından son derece önemli Tokalı kilisedeki restorasyon çalışmalarının 2018 dönemini tamamlanırken, Prof. Dr. Maria Andaloro tarihi ibadethanedeki duvar resimlerinin Michaelangelo’nun Sistine Şapeli kadar değerli olduğunu…
Kadıkalesi-Anaia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr Zeynep Mercangöz, arkeoloji alanına yürüyüş yolları yapılamasını içeren proje kapsamında, Anıtsal Kilise’nin, Osmanlı dönemi mescidinin ve Birinci Dünya Savaşı’nda kullanılan top siperlerinin restore…
Merzifon'daVakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ettirilen 753 yıllık Ulu Cami ibadete açıldı
Göbeklitepe arkeolojik alanında bir numaralı bölümünün çatı sisteminin değiştirilmesi ve gerekli onarımların yapılabilmesi için ziyaret saatleri kısıtlandı. Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü, gerektiği takdirde alanın bir kaç gün tamamen ziyarete…
Arkeopark’a dönüştürülmesi planlanan Justinianus Köprüsü’nde restorasyon projesi kapsamında gerçekleşen arkeoloji kazıları sırasında, üzerinde haç işareti yer alan sütun başlığı bulundu. Antik sütun başlığı Sakarya Müzesi’ne…
Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Roma dönemine ait nekropolde kazı çalışmaları başladı. Mağalaraların bulunduğu alanda kazıların ardınan proje kapsamında yürüyüş patikaları, çevre düzenlemesi, ışıklandırma yapılacak.
Yalova Belediyesince, kentin markası Yürüyen Köşk'e adını veren 400 yıllık çınar ağacına bakım yapıldı.
Sur-u Sultani surlarının restorasyonu için çalışan İstanbul arkeoloji Müzeleri ile İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta Bizans döneminden kalma 75 adet amfora toplu halde buldu. 8'inci yüzyıla tarihlenen amforaların içinde…
İstanbul'un tarihi yarımadasında silueti bozan, hatta tarihi yapılara uzanan kaçak yapılar da imar barışına başvurduğuna dikkat çeken İstanbul Tarihi Alanlar Başkanı Halil Onur, UNESCO’nun Türkiye’yi sözlü olarak uyardığını, kendilerinin de olası…
1887 ile 1999 yılları arasında hapishane olarak kullanılan, 2000 yılında ise müzeye çevrilen Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi, yapılması planlanan restorasyon çalışmalarının ardından daha farklı görüntüye kavuşacak. Tarihi cezaevinin avlu ve koğuşları…
TİKA, Gül Baba Türbesi’nin kültür merkezi olarak sürekli yaşayan bir mekan olması amacıyla ziyaretçiler için kafeterya ve müze planlanırken, çeşitli etkinlik ve toplantıların düzenlenebilmesi için çok amaçlı salonlar…
1970'li yıllarda başlayan Safranbolu'nun koruma altına alınma süreci, 1994'te UNESCO tarafından koruma altına alınarak zirveye ulaştı.