Kilistra antik kenti ziyaretçi bekliyor
Konya'da, milattan önce 3. yüzyılda yerleşim yeri olarak kullanılmaya başlanan ve Kral Yolu üzerinde Kapadokya benzeri dokusu ile ziyaretçilerini bekliyor.
Konya'da, milattan önce 3. yüzyılda yerleşim yeri olarak kullanılmaya başlanan ve Kral Yolu üzerinde Kapadokya benzeri dokusu ile ziyaretçilerini bekliyor.
FIJET'in Altın Elma ödülüne layık görülen Diyarbakır'ın tanıtımı için uluslararası destek sözü geldi
Turizmde 2018 yılının ilk çeyreğinde Türkiye, yüzde 34,88'lik artışla 5 milyon 128 bin 406 yabancı ziyaretçiyi ağırladı.
Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin turizm potansiyelini Türkiye ve Karadeniz pazarına çekmek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığınca zirve düzenlenecek
Dünya Seyahat Gazetecileri ve Yazarları Federasyonunun (FIJET) "Turizmin oskarı" olarak adlandırılan "Altın Elma" ödülü, bu yıl Diyarbakır'a verilecek.
Antandros Derneğinin ev sahipliğinde İtalya, Letonya, Macaristan, Polonya, Romanya, Yunanistan ve Türkiye uyruklu 35 genç, tarihi Abdullah Efendi Konağı bahçesinde 4 çeşit antik yemeği, 7 ülkeden getirilen 35 farklı baharatla yaptı.
Burdur'da bulunan İnsuyu mağarası, iç aydınlatması, yürüyüş rotası işaretleri, acil butonları, telefon, kamera sistemi ve sosyal donatılarıyla dört mevsim ziyaretçilerini ağırlayabilecek hale getirildi.
Romalılar ile Türk beyliklerinin izlerini taşıyan tarihi eserler, Meryem Ana Manastırı, tarihi Tamzara Mahallesi'nin yanı sıra Çatalgöl ve Çağlayan Şelalesi gibi doğal güzelliklere sahip Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinin daha fazla turist çekmesi…
Daha önce 9 milyon dekar olan korunan alanın yaklaşık 30 milyon dekara çıkarıldığını belirten Bakan Eroğlu, 2003 yılında korunan alanların sayısı 175 iken şu anda 567 olduğunu söyledi.
Bakanlar Kurulunun, Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı programı kapsamında 50'den fazla etkinlik düzenlenecek. Ekinlikler Bolşoy Tiyatrosu'ndan başlatılacak.
Türkiye’nin en uzun yürüyüş rotası olan 800 kilometrelik Karia Yolu'nda yürüyüş yapan doğaseverler, bisiklet ile kanoya biniyor, ormanlık alanlarda kurdukları çadırlarda dinlenebiliyor.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çal Mağarası yürüyüş platformu, aydınlatma, alarm sistemi, kamera sistemi projelerine ait ihalenin Trabzon'da turizm için önemli olduğunu söyledi.
Arhavi'de birbirini tamamlayan, tam daire özelliğine sahip tarihi Çifte Köprüler, yöreyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor.
Dünya Anıtlar Fonu'nca Dünyadaki 100 Yıkık Kent listesine alınan Bangladeş'in hayalet kenti tarihi Panam City (Panam Nagar) ülkeye gelen ziyaretçilere büyülü atmosfer sunuyor.
Ihlara Vadisi, her yıl yarım milyona yakın ziyaretçinin geldiği en önemli turizm mekanlarından. Bölgeye gelen ziyaretçiler vadi içerisindeki yürüyüş yollarını takip ederek, tabiatın güzelliklerini görebiliyorlar.