Selimiye'nin "zaman belirleyicileri" varlığını koruyor. Osmanlı döneminde namaz vakitleri ve ramazan imsakiyelerinin belirlenmesi için Selimiye Camisii Külliyesi'ne yapılan muvakkithane ve güneş saatleri günümüzde de varlığını…
Osmanlı-Rus Savaşı'nın ardından Çarlık Rusya'nın işgali altında kalan Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, dönemin Rus Çarı 2. Nikola'nın yaptırdığı ve "Katerina Köşkü" olarak anılan tarihi av köşkü, Ankara'dan "Doğu Ekspresi" ile gelen turistlerin adeta…
Osman Bey'in kayınbabası ve Osmanlı Devleti'nin manevi mimarlarından Şeyh Edebali'nin türbesine, bu sene 1 milyon kişi gelmesi bekleniyor.
Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı "Yambol ve Edirne - Tunca'nın iki şehri" isimli proje kapsamında Kukerlandia Festivali Edirne’de düzenlenecek.
UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Ani örenyeri, son zamanlarda popüler olan Doğu Ekspresiyle ziyaretçi sayısını 3'e katladı.
Osmanlı Devleti'nin bölgede hüküm sürdüğü dönemde inşa edilen ve bugüne kadar ayakta kalmayı başarmış en önemli tarihi miraslardan biri de Drina Köprüsü.
Marmaris'te 12 bin yıl öncesinden insan izlerine rastlanan turistik ve arkeolojik önem taşıyan Nimara Mağarası'nın duvarlarına meçhul kişilerce yazılar yazıldı.
Trabzon'da bulunan müzeleri 2017'de 619 bin 208 yerli ve yabancı turist ziyaret etti
Yaklaşık 5 bin yıllık bir geçmişi olduğu tahmin edilen Baalbek, önce Fenikeliler, sonra Yunanlılar ve daha sonra da Romalılar tarafından kutsal bir mekan olarak kabul edilmiş ve önemli eserler inşa edilmiş.
Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 22. kez kapılarını açtı. Fuarda pek çok ilin turizm için en büyük kozlarının arkeoloji olması dikkat çekiyor.
Kırşehir Stantında UNESCO’nun "Geçici Dünya Mirası Listesi"ndeki Ahi Evran-ı Veli Külliyesi ve Cacabey Gökbilim Medresesi görselleri de kullanıldı.
Ermenistan’ın gizemli anıtsal yapısı Garni Tapınağı, Hıristiyanlık öncesi Kafkasya’ya farklı bakış olanağı sağlıyor. Türünün tek örneği tapınağı, İspanyol gezgin Benjamin Kemper anlattı:
Van'ın Başkale ilçesinde bulunan, Kapadokya'ya benzerliğiyle halk arasında "Vanadokya" diye adlandırılan kaya oluşumları, 35 mağara ve 12 oyma ev turizme kazandırılmayı bekliyor.
Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma tarihi manastırları, mağara otelleri ve kaya oluşumlarıyla kaplı vadileriyle ünlü turizm merkezi Kapadokya, kar yağışıyla ayrı bir güzelliğe büründü.
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD)'ne göre Pamukkale'yi geçen yıl yaklaşık 1,5 milyon kişinin ziyaret etmiş.
Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerinin ziyaretçi sayısı 2017 yılında yüzde 17 arttı.