Dicle Nehri'nin kıyısındaki bereketli topraklarıyla binlerce yıl çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan kadim kent, ecdat yadigarı eserlerin yanı sıra doğal güzellikleriyle ve gastronomisiyle, salgınla mücadele sürecinde izole rota arayanların yeni…
Şerif Yenen Travel firmasının sahibi Ünlü Turizm Rehberi Şerif Yenen, "Anadolu’nun İlk İnsanı, Kocabaş Adamı (Homo erectus)" adlı röportaj serisinde; Prof. Fosil Avcısı olarak tanınan Jeolog Dr. M. Cihat Alçiçek, Fransız Paleoantropolog Dr. Amélie…
Çorum'da 2016 yılında jandarma ekiplerinin, kaçak kazı yapan define avcılarından ele geçirdiği Çorum Definesi olarak adlandırılan altın ve kıymetli taşlardan oluşan 40 parça takı ve süs objesi, Çorum Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.…
Türkiye'nin ve başkent Ankara'nın yakın tarihine tanıklık eden en önemli müzelerinin başında gelen, 3 cumhurbaşkanı ve 9 başbakan ağırlayan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle yaptırılan ve "Nutuk" eserini okuduğu İkinci TBMM binası, 40…
Muğla'nın Milas ilçesindeki Euromos Antik Kenti'nde bulunan Zeus Tapınağı'nın ayağa kaldırılması için başlatılan çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Euromos Antik…
Bodrumda bulanan ve Leleg Medeniyeti'nin 3 bin yıllık yerleşim yeri olan, içeresinde en önemli arkeolojik kalıntıların yer aldığı Pedasa Antik Kentindeki arazi, internet üzerinden birkaç gün önce satışa sunuldu.
Şehirlerimizin kültürel miras ve tarihi birikimini tüm yönleriyle ortaya koymaya ve bu mirası ortaklaştırma amacıyla başladığımız program serisini; Tarsus’u Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’la konuştuğumuz bölümle başlatıyoruz.
Tarsus’un tarihi ve…
Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kenti'ndeki Penkalas Çayı'nda yürütülen kazılarda bir testide, Roma Cumhuriyeti dönemine ait koleksiyonlarda da ender görülen 651 gümüş sikke bulundu.
İzmir Arkeoloji Müzesi "Göremediklerinizi Göreceksiniz" projesini başlattı.
Yıl boyu her ay bir eserin sergileneceği proje, milattan önce 9-6. yüzyıllarda Van çevresinde hüküm süren Urartu Krallığı'na ait 2 bin 800 yıllık bronz prenses kemeri ile…
2020 yılında Muğla'da bulunan 5 müze ve kazı çalışması devam eden 12 ören yerini yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rağmen 475 bin 950 kişi ziyaret etti, bu ziyaretlerden 6 milyon 160 bin lira gelir elde edildi.
Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından Pamukkale'ye gelen yerli ve yabancı turistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyarak geziyor.
Pamukkale'ye gelen turistler, maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları doğrultusunda…
Antonio Sagona ve Paul Zimansky tarafından yazılan Arkeolojik Veriler Işığında Türkiye'nin En Eski Kültürleri MÖ 1.000.000 - 550 kitabı Arkeoloji ve Sanat Yayınları tarafından 2015 yılında yayınlandı. Kitabı dilimize Nezih Başgelen, Sim İris Belik ve…
Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından, Anadolu’nun ortak kimliğine katkıda bulunan üretimlere dikkat çekmek amacıyla bu yıl ilki düzenlenen ödül programında, 5 dalda, Anadolu’nun dört bir köşesinden toplam 133 proje yarıştı.
Nezih Başgelen ile Nezih Sohbetler Dünya Arkeologlar Günü ile başlıyor. Ülkemizde arkeolojinin tarihi gelişimini ve güncel durumunu anlatan bir sohbet ile başlıyoruz.
Van Müzesi Müdürü Erol Uslu başkanlığında, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hanifi Biber'in danışmanlığında, antropolog, arkeolog ve sanat tarihçilerinden oluşan 15 kişilik ekip, yüzey…
Kahramanmaraş'taki Germanicia Antik Kenti'nde sürdürülen kazı çalışmalarının ardından gün yüzüne çıkartılan iki yeni mozaik alan ziyarete açıldı.