Afrodisyas Antik Kenti'ndeki tiyatroda gladyatör dövüşleri canlandırıldı.
Karacasu Belediyesi ve Karacasu Kaymakamlığınca düzenlenen Ara Güler ve Prof. Dr. Kenan Tevfik Erim’i Anma ve 1. Uluslararası Afrodisyas Fotoğraf, Kültür Sanat ve Turizm…
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Roma İmparatorluğu döneminde "askeri yerleşim" olarak kullanılan Zerzevan Kalesi'nde yürütülen kazılarda, Asur dönemine ait 3 bin yıllık mühür bulundu.
Anadolu'nun en eski medeniyetlerinden Hititler'in başkenti Hattuşa'yı ziyaret eden turistler "microlight" (motorlu hafif hava aracı) ile uçarak antik kenti havadan görme fırsatı bulacak.
Çorum Boğazkale Kaymakamlığının Orta Karadeniz Kalkınma…
Atatürk'ün arkeoloji ile Selanik'te karga kovaladığı tarlada Makridi Bey sayesinde tanıştığını söyleyen Prof. Dr. Özdoğan, onun bilim adamlarına havadan bakmadığına dikkat çekiyor. Atatürk'ün ulus kavramını Anatolizm olarak adlandıran Prof. Dr.…
Hierapolis Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarında, antik kenti kuranların yapıları depremleri dikkate alarak inşa ettikleri belirlendi.
Kazı başkanı Prof. Dr. Grazia Semeraro: "Çeşmenin altına yapılan kemerli yapı sayesinde depremin etkisi…
Kastamonu'nun Araç ilçesinde yürütülen Kahin Tepe kazısında, Akeramik Neolitik döneme ait öğütme taşı, süs eşyası gibi eserler bulundu.
Anadolu'nun ilk medeniyetlerinden Hatti ve Hititlerin kültürel mirasına ev sahipliği yapan Çorum'un Boğazkale ilçesindeki Hattuşa Antik Kenti'nde bulunan büyük "yeşil kaya"nın sırrı henüz bilinmiyor.
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyündeki Apollon Smintheus Tapınağı'nda yapılan kazılarda,İsa’dan sonra 5. yüzyılın ikinci yarısına ait 68 altın sikke bulundu
UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Pamukkale Hierapolis Antik Kenti'nde bulunan ve antik kaynaklara göre "ölüler ülkesine geçiş kapısı" olarak adlandırılan Cehennem Kapısı (Plütonyum) tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından bin 500 yıl sonra…
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda "Aida" operası sahnelendi.
Romalı komutan Radames ile tutsak…
Konya'da yer alan dünyanın en eski yerleşim yerlerinden olan Çatalhöyük'ün 9 kilometre yakınındaki 10 bin yıllık geçmişe sahip Boncuklu Höyük'te yapılan kazı çalışmalarında sonucunda buğday, bezelye ve mercimek gibi tahılların 10 bin yıl önce…
Aspendos Antik Tiyatrosunda düzenlenen 26. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Ukrayna Ulusal Akademik Dans Topluluğu "Dans Rüzgarları" adlı gösterisini yaptığı gecede, "Pavel Virsky" dans topluluğu tarafından 65 dansçı ve 28 kişilik…
Mersin'de yer alan ve milattan önce 7 binli yıllara uzanan geçmişiyle dikkati çeken Yumuktepe Höyüğü'nde kazı çalışmaları sürüyor.
Kazıları, İtalya'nın Lecce Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Isabella Caneva başkanlığındaki 18…
2. Göbeklitepe olarak nitlendirilen ve T biçiminde taşlara benzer 250 dikilitaşın bulunduğu tahmin edilen Karahantepe'deki arkeoloji kazılarında ortaya çıkan ilk bulgular, avcı toplayıcı ama kısmen de yerleşik bir kültürün izlerini işaret ediyor.…
Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Strakonikeia Antik Kenti'ndeki antik tiyatroda yürütülen kazı çalışmalarında, 2 bin 200 yıllık olduğu tahmin edilen ve o dönemdeki farklı kültürden insanlar ile mitolojik tanrılarının mermer bloklarına işlendiği 17…
Amasya'da Harşena Kalesi ve Kızlar Sarayı kazısında Osmanlı dönemine ait olduğu düşünülen 700 yıllık cami kalıntıları ile sokak bulundu.