Karahüyük'te 3 Bin Yıllık Urne Tipi Mezar Bulundu
Kahramanmaraş'taki Karahüyük'te yapılan kazılarda, günümüzden 3 bin yıl öncesine tarihlenen, ölülerin yakıldıktan sonra küllerinin konulduğu urne (kap) mezar bulundu.
Kahramanmaraş'taki Karahüyük'te yapılan kazılarda, günümüzden 3 bin yıl öncesine tarihlenen, ölülerin yakıldıktan sonra küllerinin konulduğu urne (kap) mezar bulundu.
Mardin Artuklu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ergül Kodaş, neolitik ve paleolitik dönemde taş ve kemikten yapılan aletleri, doğal şekilde dönemine uygun benzerlerini üretiyor.
Semavi dinlere mensup kişilerin mezarlarının bir arada bulunmasıyla öne çıkan Mersin'deki Şehir Mezarlığı'nda bu yıl 20. kez gerçekleştirilen "Dinlerin Buluşması" etkinliğinde, Müslüman ve Hristiyan din adamları birlikte dua etti. Etkinlikte, Mersin…
Çanakkale'nin merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içinde bulunan, 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti, hazırlanan özel "yürüyüş yolu" ile engelliler için ulaşılabilir hale gelecek. Antik kentteki kazı çalışmaları kapsamında yeniden…
Çankırı'da Hititler döneminden beri kullanılan Tuz Mağarası, bayramda ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Çankırı Belediyesinde görevli heykeltıraş Sefer Oruç mağarayla ilgili bilgi verdi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, bu yıl için belirledikleri 1 milyon turist hedefini geçtiklerini, 2019'da hedeflerinin 2 milyon turist olduğunu belirtti. Kentteki dini mekanların başında gelen Balıklıgöl, her gün binlerce turiste…
Şanlıurfa ile Adıyaman Kültür ve Turizm İl Müdürlüklerinin organizasyonu, Türk Hava Yolları Adıyaman Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen etkinlik kapsamında bir grup Güney Koreli blogger ve turizm şirketi üst yöneticisi (CEO) Şanlıurfa'daki…
Helenistik dönemde kurulan ve etrafı 6 kilometre uzunluğunda surlarla çevrilen Alanya Kalesi, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine uzun yıllar ev sahipliği yaptı. Kadim tarihiyle 2000 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan…
Kaybolmaya yüz tutan meslekler arasında yer alan kaşıkçılık, Sakarya'nın sakin şehirler ağına (Cittaslow) üye Taraklı ilçesinde, 71 yaşındaki kaşık ustası Sabri Özşahin tarafından yaşatılmaya çalışılıyor. Özşahin, ormanlık alanda ağaçları…
Peribacaları, doğal kaya oluşumları, yeraltı şehirleri, kayadan oyma tarihi manastırları ve mağara otelleri ile Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da Kurban Bayramı tatili dolayısıyla hareketlilik yaşanıyor. Bölgede bulunan Uzak…
Giresun'da şelaleleri, gölleri ve subasar ormanlarıyla dikkati çeken Kuzalan Tabiat Parkı, doğaseverleri cezbediyor. Dereli ilçesinde 482 hektarlık alana sahip parkın en önemli kaynak değerleri arasında travertenler yer alıyor. Halkın "beyaz taş"…
Konya'nın Halkapınar ilçesinde "dünyanın ilk tarım anıtı" olarak nitelendirilen İvriz Kaya Anıtı'nın yanı sıra Sannabadae Manastırı, Geç Hitit dönemine tarihlenen kabartma ve sunak alanı gibi mekanlar ile doğal güzellikleri buluşturan İvriz Kültürel…
Kırklareli'nde 77 yaşındaki çömlek ustası Hüseyin Çokan, mesleğini geleceğe taşımak amacıyla yarım asrı aşkındır toprak, su ve ateşle mesaisini sürdürüyor. Mesleğin son temsilcisi olan, Aşağıpınar arkeolojik kazı alanına maketi yapılarak hikayesi…
Anadolu Selçuklu medeniyetine başkentlik yapan Konya'daki tarihi cami, medrese, külliye, han, hamam ve medreseler geçmişe ışık tutuyor. Kent merkezindeki Selçuklu sultanlarının mezarının yer aldığı tarihi Alaaddin Camisi Selçuklu döneminin en eski…
Kahramanmaraş'taki Roma dönemi yapısı Elbistan Kızkalesi, proje ve restorasyon çalışmalarının ardından kentin turizm destinasyonuna dahil edilecek,
Düzce'de bulunan Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmaları ile bölgenin tarihi gün yüzüne çıkarılıyor. Prusias ad Hypium Antik Kenti, bugüne kadar korunmuş alanlarıyla arkeologları heyecanlandırıyor.