Beyoğlu İlyas Çelebi Camisi Restorasyonu Tamamlanarak İbadete Açıldı
Beyoğlu'nda 17. yüzyılda tekke olarak inşa edilen, daha sonradan camiye dönüştürülen ve restorasyonu tamamlanan İlyas Çelebi Camisi ibadete açıldı.
Beyoğlu'nda 17. yüzyılda tekke olarak inşa edilen, daha sonradan camiye dönüştürülen ve restorasyonu tamamlanan İlyas Çelebi Camisi ibadete açıldı.
Tarihi ve kültürel özellikleriyle ön plana çıkan Şanlıurfa, sayısı 13'e ulaşan tematik müzeleriyle turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 3 yıl önce terör saldırılarında zarar gören ve Türkiye'de başka örneği bulunmayan Dört Ayaklı Minare'siyle anılan 518 yıllık Şeyh Mutahhar Camisinin restorasyonunda sona yaklaşıldı. Restorasyonu yüzde 90 tamamlanan…
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "Likya medeniyetinin dini merkezi" olan Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Letoon Antik Kenti, 3 bin yıllık geçmişiyle tarihe ışık tutuyor. Kumluova Mahallesi'nde bulunan, 1988'de UNESCO Dünya Miras Listesi'ne…
Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubad tarafından 1220'li yıllarda Kayseri'ye yaptırılan ve Anadolu'yu istila eden Moğollar tarafından yıkılan Keykubadiye Sarayı'nın mimari yapısı kazılarla ortaya çıkarılıyor. Kazılarda 4 kemerli yapı etrafında kazı…
Kırklareli'nde 27 yıldır devam eden Aşağıpınar arkeolojik kazıları, kentte bir haftadır etkili olan sağanak nedeniyle başlayamadı.
Laodikya Antik Kenti'nde, milattan sonra 494 yılında meydana gelen depremde yıkılan freskli 1800 yıllık traverten bloklar bulundu Antik döneme ait freskli mermer duvarın yıkıldığı şekliyle toprağın 7 metre altında korunmuş halde bulunması, arkeoloji…
UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan dünyanın en eski yerleşim yerlerinden Harran Ören Yeri'nde, Emeviler Dönemi'nde İslami esaslara göre yapılan 32 tuvalet ortaya çıkarıldı. Harran'daki kazı çalışmaları yaklaşık 100 kişilik ekiple…
UNESCO'nun Dünya Kültür Geçici Miras Listesi'nde yer alan Niğde Alaaddin Tepesi'ndeki Alaaddin Camisi, doğu kapısının üstündeki taş işlemede güneş ışınlarının yansımasıyla ortaya çıkan "taçlı kadın başı" hoş bir görüntü…
Osmanlı'nın 1695 yılında Venedik karşısında zaferiyle sonuçlanan, böylece Ege Denizi'nde Venedik'in baskısının kaldırılmasını sağlayan Koyun Adaları Deniz Savaşı'na ilişkin "ilk" kalıntılara ulaşıldı.
İran'da antik bir spor dalı olarak tescil edilen zurhane, UNESCO tarafından 2010'da "İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası" listesine alındı
Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden bu yana en kapsamlı restorasyona başlandı.
UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesindeki dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı olma özelliğini taşıyan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı, 8 bin 200 mezar taşı ve üzerindeki kabartmalarla turistlerin ilgisini çekerken tarihe de ışık…
Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu, Muğla'nın Bodrum ilçesinde konser verdi. Dereköy Mahallesi'ndeki Dibeklihan Sanat Merkezi'nde yaklaşık 1,5 saat süren konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Türkiye-Suriye sınırında bulunan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük höyükleri arasında yer aldığı belirtilen Oylum Höyük'te 29'ncu dönem kazı çalışmalarına başlandı.
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Antalya'nın Kaş ilçesindeki Xanthos Antik Kenti, düşmana teslim olmayı düşünmeyen insanların hüzünlü hikayesi ve zamana meydan okuyan kalıntılarıyla dikkati çekiyor. Kınık Mahallesi'ndeki kentte 1950'de…