Uzuncaburç Diocaesarea antik kenti
Mersin'in Silifke ilçesindeki 2500 yıllık Uzuncaburç Antik Kenti, tarihi sütunları, tapınakları, kiliseleri ve anıt mezarlarıyla ilgi görüyor
Mersin'in Silifke ilçesindeki 2500 yıllık Uzuncaburç Antik Kenti, tarihi sütunları, tapınakları, kiliseleri ve anıt mezarlarıyla ilgi görüyor
1.380 metre uzunluğundaki Titus Tüneli ile yanındaki Beşikli Mağara'ya yeni yürüyüş yolları ve teraslar yapıldı
40 yıldır aralıksız yayınlanan Arkeoloji ve Sanat Dergisi ve Yayınlarının kurucusu ünlü editör arkeolog Nezih Başgelen, Nevruz kutlamalarının tarihi arka planını Arkeoloji TV'ye değerlendirdi ve bu bayramın insanlara mesajına dikkat…
İspanya'da Homo Sapiens'in henüz Avrupa'ya ayak basmadığı tahmin edilen 65.000 yıllık mağara resimleri ve renklendirilmiş delikli deniz kabuklarının Neandertaller tarafından yapıldığı savunuldu.
Fosil, yaklaşık 65 milyon yıl önce jeolojik dönemlerde yaşayan ve 3. dönem Tirinazor olarak isimlendirilen otçul bir dinozora ait. Dinozorun bilek kemiği yaklaşık 40 kilogram ve 1989 yılında Akyaka'nın Kalkankale köyünde çobanlarca…
Karun Hazinesi'nin en önemli parçası "Kanatlı Denizatı Broşu, uzun süre sonra Uşak'a döndü. Tarihi eser yeni açılacak müzede sergilenecek.
Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianaupolis antik kentindeki kazı çalışmaları sırasında Anadolu'nun en eski kiliselerinden biri olduğu değerlendirilen, bin 500 yıllık yapı bulundu.
Heritage İstanbul Proje Sorumlusu Osman Murat Akan, fuarda neler olacağını arkeoloji.tv'ye açıkladı.
Türkiye'deki farklı kiliselerden Ayasofya'da muhafaza edilmek üzere getirlen 100-300 yıllık ikonalar konservasyona tabi tutulacak. İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvar Müdürlüğü restoratörleri, Türkiye'nin farklı…
Nevşehir'de, arkeologlar tarafından büyük ihtimalle Erken Tunç Çağı'na (İlk Tunç Çağı) tarihlendirilen yaklaşık 5 bin yıllık antik yerleşim yeri bulundu. Kent merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Çakıltepe mevkisindeki bir tepeciğin…
Luwian Studies vakfı başkanı Dr. Eberhard Zangger'in 18 Ocak 2015’te, kış seminerlerinde yaptığı sunum Luvilerle ilgili merak edilen soruları büyük ölçüde cevaplıyor.
Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki Körtik Tepe'de yürütülen arkelojik kazılarda, yaklaşık 17 yılda 30 bini aşkın eser gün yüzüne çıkarıldı. Bulgular tarım sonrası yerleşik hayat başladı teorisini çürütüyor.
Geleceğin arkeologlarına ilk ders üniversite yerine Aşıklıhöyük'te verildi. Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Arkeoloji Bölümü'nü bu yıl kazanan öğrencilere, ilk ders Kapadokya'da 11 bin yıl önce ilk yerleşik hayatın başladığı Aşıklıhöyük'te verildi.…
Helenistik dönemin liman kenti Parion'daki kazılarda çocuk mezarlarından "ölü hediyesi" amacıyla bırakıldığı düşünülen biberondan sonra yaklaşık 2 bin yıllık oyuncaklar bulundu.
Dünyanın en eski Noel ağacı denilebilir diyor Domuztepe arkeoloji kazıları başkanı Doç. Dr. Halil Tekin ve "Noel ağacı şekline dönüşen bu ağacın kökeni aslında burası, yani Mezopotamya. Bunun bugün için bilinen en erken örneği Domuztepe'de…
MÖ. 41 bin ile 15 bin yılları arasında Homo Sapienslerin yaşadığı düşünülen Üçağızlı Mağarası'nda 2017 sezonu arkeolojik kazıları başladı.