Harita Genel Komutanlığı bünyesinde oluşturulan Haritacılık Müzesinde, değişik dönemlere ve bölgelere ait haritaların yanı sıra bu eserlerin hazırlanmasında kullanılan nadide ölçme ve kıymetlendirme aletleri sergileniyor.
Çanakkale'de Tevfikiye köyü sınırları içinde bulunan Troia Antik Kenti'ni 2016 yılında 229 bin 207 kişi gezdi.
Antik Mısır hazinelerine ev sahipliği yapan Mısır Müzesi’nde sergilenen Firavun dönemine ait 600 lahit için restorasyon çalışması başladı.
Başkent Kahire'de sergilenen lahitlerin restorasyonu için ABD'nin Kahire Büyükelçiliği 130 bin dolarlık…
Çeşitli meslek dallarından gönüllülerin oluşturduğu Obruk Mağara Araştırma Grubu, diyar diyar gezerek Türkiye'nin doğal mağaralarını ve insan eliyle yapılmış yer altı şehirlerini keşfediyor.
Her ayın belirli dönemlerinde bir araya gelen grup…
Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan ve "Gladyatörler kenti" olarak bilinen Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Bizans döneminden kalma 65 mezar 2016 kazı sezonunda gün yüzüne çıkarıldı.
Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva Işık, "Antalya'nın deniz, güneş, kumsal üçgeni açmazından çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Sektörün kurtuluşu kültür…
Irak'ta Tel Zurghul bölgesinde gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda Sümerlere ait önemli bulgulara ulaşılırken, Mezopotamya'nın bilinmeyen tarihi dönemlerine ışık tutacak önemli bilgiler elde edildi.
M.Ö. 3 Binli yıllara tarihlenen Tanrıça Nanshe…
Muğla'nın Yatağan ilçesinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan, dünyanın en büyük mermer kentleri arasında gösterilen Stratonikeia Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında geçen yıl 90 eser gün yüzüne çıkarıldı. Kazı başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt,…
Giresun'da asırlar önce konak ve kilise olarak hizmet veren iki bina, halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi olarak ziyaretçilerine tarihi ve nostaljik bir ortamda kitap okuma keyfi yaşatıyor.
Kendine özgü mimarisiyle ön plana çıkan eski Giresun…
Çin'in başkenti Pekin'de 720 bin metrekarelik bir alanı kaplayan yaklaşık 6 asırlık ''Yasak Şehir'', günümüze ulaşan en geniş ahşap yapılar arasında yer alıyor.
Ming Hanedanlığı döneminde inşa edilen Yasak Şehir'de hükümdarların güvenliğini sağlamak…
Kültür ve inanç turizminin önemli kentlerinden Şanlıurfa gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği müze kompleksi, açıldığı günden beri 300 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.
1,5 yıl önce açılan ve Türkiye'nin "en büyük müzesi" unvanını…
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, kar yağışı sonrası peribacaları ve doğal kaya oluşumlarını kaplayan beyaz örtü, eşsiz manzaralar oluşturdu.
Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, bugün harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restore edilecek. Projesi, Anıtlar Kurulu tarafından onaylanan tarihi yapının 2017 yılında başlaması planlanan restorasyonunun 2 yılda…
Denizi ve tarihiyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla'daki ören yerleri ile müzeleri geçen yıl 637 bin 31 kişi gezdi, bu ziyaretlerden 5 milyon 73 bin lira gelir elde edildi.
Beçin Kalesi, Kayaköy, Lagina, Knidos, Kaunos,…
Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve AKMED Merkezi Müdürü Prof. Dr. Oğuz Tekin de ikincisi düzenlenen kongrenin kapsamının bu yıl daha da genişletildiğini söyledi. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'nın birçok ülkesinden alanında uzman nümismatların…
Bizans İmparatoru 1. Jüstinyen tarafından 6'ncı yüzyılda yaptırılan ve bilinen en eski su sarnıcı olan Yerebatan Sarnıcı restore ediliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) Kültür AŞ tarafından işletilen sarnıç, Aralık ayında başlayan ve 450…