Sultanahmet Camisi'nin kayma nedeniyle sökülen bir minaresi, külahı ile petek ve gövdesinin bir bölümündeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taşının konservasyonun ardından örülerek tamamlandı.
Hitit Krallığına "Hattuşa" adıyla başkentlik yapan Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilecek köyde, 3 bin 500 yıl önce hüküm süren krallığın günlük yaşantısı canlandırılacak.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'ni gezdi. Kurtulmuş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kibyra'nın 2 bin yıllık antik bir şehir olduğunu söyledi. "Büyük bir hazinenin üzerinde oturuyoruz"…
Tablo çok güzel tasarlanmış hassas ve geometrik desenlerle bezenmiş 38 birleşik parçadan oluşuyor. Yaklaşık 21 farklı rengi içinde barındıran güzel bir renk cümbüşü oluşturuyor.
Muğla'nın tarihi ve kültürel değerlerinin gün yüzüne çıkarılması için çalışmalara başlandı.
Daire başkanlığında görevli sanat tarihçileri, rehber ve personelden oluşan heyet, Yatağan ilçesinde incelemelerde bulundu.
Heyet, dizi ve sinema…
Kırklareli'de 24 yıldır devam eden Aşağıpınar arkeolojik kazılarında, Avrupa'nın ilk çiftçilik hayatının temellerinin Trakya'da atıldığı tespit edildi.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Prehistorya Ana Bilim Dalı Öğretim…
2 bin 150 metre rakımıyla "dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer" olarak da bilinen Nemrut Dağı, her yıl binlerce turist ağırlıyor.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Dünya Kültür Mirası…
Bitlis'in Ahlat ilçesindeki 6 bin yıllık mağara evlerin restore edilmesi için 47 milyon liralık yatırım yapılması planlanıyor.
Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Madavans ve Harabeşehir kanyonlarında bulunan yaklaşık 600 mağara evin turizme…
Kayseri'nin mağara ve yeraltı şehirlerinin envanterini çıkaran Obruk Mağara Araştırma Grubu, 9 milyon yıllık zürafa fosili buldu.
Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesi'ndeki "Kaklık Mağarası", yörede "Kokarhamam Pınarı" olarak bilinen termal suyun oluşturduğu basamaklı beyaz travertenleriyle dikkati çekiyor ve bu özelliği nedeniyle "yer altındaki Pamukkale" olarak…
Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, yaptığı açıklamada, antik kentin birçok bölgesinde kazı çalışması yürütüldüğünü, çalışmalarda bölgede 5 döneme ait deprem izlerine rastlandığını kaydetti.
Bölgede incelemelerde bulunan…
İzmir'de Smyrna Agorası'nda yapılan kazılar, Osmanlı'da orta sınıfın mutfağına ışık tutarken, en yoksulların bile Türk kahvesini Kütahya seramiği fincandan içtiğini ortaya koydu.
Büyük Selçuklu Devleti’nin kurucusu Tuğrul Bey'in İran’daki anıtmezarı "Tuğrul Kulesi", 3 bin metrekarelik bahçenin içinde 100 metrekarelik alana oturuyor. Yüksekliği 22, iç çapı 13 ve dış çapı 16 metre olan konik yapının etrafında perde şeklinde 24…
İzmir İkiçeşmelik'teki Smyrna Agorası'nın Bazilika bölümündeki duvarlarda "yukarıdan aşağı" ve "soldan sağa" Yunanca kelimelerin sorulduğu bir bulmaca bulundu.
İstanbul Arkeoloji Müzeleri, tarihin koridorlarında yolculuk yapmak ve uygarlıkların izini sürmek isteyenleri, 125 yıldır ağırlıyor.
Günümüzden 8 bin yıl öncesine dayanan yerleşim tarihine sahip İzmir'in son 2 bin-2 bin 300 yıllık sürecine tanıklık eden Smyrna Agorası'ndaki arkeolojik kazı çalışmaları, bölgede yaşayan toplulukların yaşam biçimlerine ışık tutuyor.…